Κεντρική NBA Άγνωστο αν θα συνεχίσει στους Σπερς ο Πόποβιτς
NBA

Άγνωστο αν θα συνεχίσει στους Σπερς ο Πόποβιτς

gregg popovich

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του σύγχρονου μπάσκετ, όντας 3ος όλων των εποχών σε νίκες στο NBA, βάζοντας τους Σαν Αντόνιο Σπερς στα πλέι-οφ επί 21 σερί σεζόν και φορώντας, φυσικά, 5 δαχτυλίδια πρωταθλητή. Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, ενδέχεται να πλησιάζει για τον θρυλικό κόουτς, ο οποίος θα γίνει -εντός ολίγων ημερών (28 Ιανουαρίου)- ο 4ος προπονητής στην ιστορία του NBA που βρίσκεται ακόμα στους πάγκους στο 70ό έτος της ηλικίας του.

Το μέλλον του Πόποβιτς στους πάγκους του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη φαντάζει ομιχλώδες, καθώς οι προθέσεις του δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Σε ερώτηση που του έγινε μετά το τέλος του αγώνα εναντίον των Μάβερικς, ο “Pop” απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας “Δεν γνωρίζω την απάντηση”.

Εξίσου αόριστη ήταν κι η απάντηση του γενικού διευθυντή των Σπερς, Αρ Σι Μπιούφορντ, τονίζοντας: “Θα συνεχίσει να προπονεί για όσο θέλει εκείνος”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πόποβιτς βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του 5ετούς συμβολαίου του, το οποίο υπέγραψε το καλοκαίρι του 2014, αμέσως μετά τον θρίαμβο στους Τελικούς εναντίον των Μαϊάμι Χιτ.

Ο Πόποβιτς, βέβαια, θα βρίσκεται σίγουρα στους πάγκους έως και το 2020, καθώς έχει αναλάβει καθήκοντα πρώτου προπονητή στην Εθνική των ΗΠΑ, την οποία θα καθοδηγήσει στο φετινό Μουντομπάσκετ, καθώς και στην επερχόμενη Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Πηγή: https://www.nytimes.com/2019/01/17/sports/gregg-popovich-spurs-retire.html

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…