Κεντρική Basket League Κύμη Τα Χριστούγεννα του Γιώργου Τσιάρα

Τα Χριστούγεννα του Γιώργου Τσιάρα

Στο προσωπικό του blog στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ έγραψε ο Γιώργος Τσιάρας. Ο σέντερ της Κύμης αναφέρθηκε στα Χριστούγεννα και εξήγησε πόσο σημαντική είναι αυτή η γιορτή.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Γεια σας φίλοι μου,

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων, μια εορτή γεμάτη συμβολισμούς. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, αλλά και της προσμονής. Η ανταλλαγή δώρων είναι στην ουσία ο τρόπο για να δείξουμε στον άλλον την αγάπη και την εκτίμηση μας, ενώ η γέννηση του Χριστού συμβολίζει το Φως που έχουμε ανάγκη στην ζωή μας για να προχωρούμε εμπρός, σε νέους στόχους και νέες προκλήσεις.

Για εμένα τα Χριστούγεννα είναι η πιο σημαντική γιορτή του χρόνου και για έναν ακόμη λόγο, γιατί είναι η γιορτή της μεγάλης μου κόρης, της Χριστίνας. Άλλωστε θυμάμαι ακόμα πολύ έντονα τα πρώτα Χριστούγεννα που κάναμε μαζί πριν λίγα χρόνια. Ήμασταν στην Ισπανία, εγώ η γυναίκα μου και η Χριστίνα μας που ήταν μόλις 1,5 μηνών και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τις εορταστικές παραδόσεις, φτιάχνοντας μελομακάρονα και στολίζοντας δέντρο. Το σημαντικό ήταν ότι ήμασταν μαζί.

Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα σε εμάς τους επαγγελματίες αθλητές. Λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων πολλές φορές αναγκαζόμαστε να περνάμε τις γιορτές μακριά από τα σπίτια και από τις οικογένειες μας,

Ειδικά τα Χριστούγεννα που είναι μια καθαρά οικογενειακή εορτή είναι ακόμα πιο στενάχωρο να βρίσκεσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους. Εγώ ευτυχώς είμαι τυχερός και θα έχω δίπλα μου αυτές τα ημέρες την γυναίκα μου και τα δύο μου παιδιά και ετοιμαζόμαστε να περάσουμε υπέροχες εορτές στην πόλη της Χαλκίδας!

Συνοψίζοντας, όταν μιλάμε για Χριστούγεννα έρχονται στο μυαλό συγκεκριμένες σκέψεις. Η οικογένεια, η θρησκεία, οι παραδόσεις μας, τα μελομακάρονα, τα δώρα, η αγάπη και πολλά άλλα. Να μην ξεχάσω, φυσικά σου έρχεται στο μυαλό και το «Μόνος στο σπίτι», η κατεξοχήν ταινία των Χριστουγέννων!

Θυμάμαι ακόμα τον εαυτό μου πιτσιρικά να βλέπω την συγκεκριμένη ταινία με τον πατέρα μου και να γελάμε. Τώρα κάθομαι και την βλέπω με τις κόρες μου και έχουμε τις ίδιες αντιδράσεις, το ίδιο αυθόρμητο γέλιο. Ίσως πολλοί αναφέρουν κάπως περιπαικτικά το ότι κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες η τηλεόραση έχει το «Μόνος στο σπίτι», αλλά για εμένα αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Είναι μια από τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μας!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…