Κεντρική NBA Τα 3 καλύτερα καρφώματα του Γιάννη από την τρομερή βραδιά του! (vids)

Τα 3 καλύτερα καρφώματα του Γιάννη από την τρομερή βραδιά του! (vids)

giannis antetokounmpo

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μόνος του “κατάληψη” μέσα στο Κλίβελαντ, διαλύοντας τους Καβαλίερς με 44 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Το στοιχείο που ξεχώρισε για πολλοστή φορά ήταν η κυριαρχία του Έλληνα σούπερ-σταρ μέσα στη ρακέτα, είτε μέσω drives, είτε με κίνηση χωρίς την μπάλα κι ως φυσικό επακόλουθο, τα καρφώματα έπεσαν “βροχή”!

Συνολικά, ο ηγέτης των “ελαφιών” κάρφωσε 8 φορές στο καλάθι του Κλίβελαντ, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του πιο συχνού dunker στο πρωτάθλημα! Ο Αντετοκούνμπο είναι πρώτος στη σχετική λίστα με 110 “πτήσεις”, με αρκετές από τις χθεσινές να ξεχωρίζουν.

Από την πρώτη φάση του αγώνα, ο Γιάννης φανέρωσε τις άγριες διαθέσεις του. Σε ένα από τα αγαπημένα του delayed euro-step, με το δεύτερο βήμα να είναι σαφώς πιο αργό από το πρώτο ώστε να χαλάσει το timing του αμυντικού, ο Αντετοκούνμπο “κατέστρεψε” τον Τσεντί Οσμάν και κάρφωσε δυναμικά με το δεξί χέρι!

https://twitter.com/Bucks/status/1073740490225393665

Ο Αντετοκούνμπο, βέβαια, μπορεί να αξιοποιήσει με την ίδια άνεση και το αριστερό του χέρι, ειδικά όταν πρόκειται για δυναμικά τελειώματα πάνω από τη στεφάνη! Κόβοντας χωρίς την μπάλα, ο Γιάννης μπούκαρε σαν “ταύρος” μέσα στη ρακέτα, πάτησε σχεδόν από τις διακεκομμένες γραμμές και τράνταξε το καλάθι με ένα τρομερό tomahawk. Ουδείς τόλμησε να αναμετρηθεί στον αέρα μαζί του…

Τέλος, αξίζει να συμπεριληφθεί και μία φάση μέσα από πικ-εν-ρολ. Ο Αντετοκούνμπο ανέβηκε για το σκριν στον Έρικ Μπλέντσο, με τους Κόλιν Σέξτον και Οσμάν να μην βρίσκονται στην ίδια “σελίδα”, όσον αφορά την άμυνα που πρέπει να παίξουν. Ως αποτέλεσμα, ο Γιάννης δέχθηκε τη λόμπα από τον Μπλέντσο και κάρφωσε με τα δύο χέρια, σε μία όμορφη άλεϊ-ουπ.

https://twitter.com/Bucks/status/1073743581557522434

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…