Κεντρική NBA “Τερατώδης” Γιάννης, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του! (vid)

“Τερατώδης” Γιάννης, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του! (vid)

giannis antetokounmpo 2

Το ζευγάρι ανάμεσα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Μιλγουόκι Μπακς συνήθιζε να προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού ανάμεσα στους φανς, οι οποίοι ήθελαν να απολαύσουν τον “δυνάστη” (ΛεΜπρόν Τζέιμς) εναντίον του “next big thing” (Γιάννης Αντετοκούνμπο). Οι μέρες αυτές αποτελούν παρελθόν κι ο Γιάννης έμεινε πλέον μόνος του, ώστε να δίνει αίγλη στο εν λόγω match-up.

Στη χθεσινή αναμέτρηση εναντίον των Καβς, πάντως, η απόδοσή του έφθανε για όλους…

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1073774477207588864

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σταμάτησε στους 44 πόντους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του, το οποίο είχε αρχικά θέσει εναντίον του Πόρτλαντ στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν! Η θαυμάσια απόδοσή του ήταν αρκετή, ώστε οι Μπακς να φύγουν από το Κλίβελαντ με το “διπλό” (114-102), στη 2η νίκη τους εναντίον των Καβς εντός 4 ημερών!

Ο Γιάννης σκόραρε αυτούς τους πόντους με 14/19 δίποντα και 16/21 βολές ενώ μάζεψε 14 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ κι έκοψε 2 σουτ σε 37.5 λεπτά συμμετοχής, καταγράφοντας το τρομερό +25 στο plus-minus! Έγινε, μάλιστα, ο 2ος παίκτης στην ιστορία των Μπακς με +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε πολλαπλά ματς. Ο πρώτος είναι, φυσικά, ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ!

Δεν υπήρχε καμία ανθρώπινη δύναμη που να μπορεί να τον αναχαιτίσει στον δρόμο του για το καλάθι. Ο Αντετοκούνμπο επιτέθηκε κατά μέτωπο, έκοψε στην πλάτη της άμυνας χωρίς την μπάλα ενώ αξιοποίησε και τα επιθετικά ριμπάουντ, ώστε να βρει εύκολα καλάθια. Ο ηγέτης των Μπακς κάρφωνε ασταμάτητα ενώ, πέτυχε 13 πόντους στην 4η περίοδο, εκεί όπου οι Καβαλίερς φάνηκαν ελαφρώς απειλητικοί. Κι όλα αυτά μετά από τη χειρότερη scoring επίδοσή του για φέτος, με μονάχα 12 πόντους στο προχθεσινό ματς εναντίον των Πέισερς.

Η παρουσία του Γιάννη ήταν τόσο κυριαρχική, που υπερκάλυψε τις απουσίες του Κρις Μίντλετον και του Μάλκολμ Μπρόγκντον! Ο Μπρουκ Λόπεζ ήταν ο 2ος σκόρερ των Μπακς με 19 πόντους ενώ ο Έρικ Μπλέντσο συμπλήρωσε 16, μαζί με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Το ρεκόρ των Μπακς διαμορφώνεται πλέον στο 19-9, κάτι που τους επιτρέπει να διατηρούν τη 2η θέση στην Ανατολή και με Πέισερς, Σέλτικς και Σίξερς να βρίσκονται μια “ανάσα” πίσω τους. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το Μιλγουόκι δεν έχει υποστεί συνεχόμενες αποτυχίες μέχρι στιγμής στη σεζόν, μετρώντας ρεκόρ 9-0 στα παιχνίδια μετά από ήττα!

Τα highlights του απίθανου Αντετοκούνμπο

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…