Κεντρική NBA “Σεληνιασμένος” Χάρντεν, άλλη μια νίκη για τους Ρόκετς! (vids)
NBA

“Σεληνιασμένος” Χάρντεν, άλλη μια νίκη για τους Ρόκετς! (vids)

james harden 4

Όταν ο Τζέιμς Χάρντεν “δαιμονίζεται” και μπαίνει στη “ζώνη του λυκόφωτος”, ελάχιστες ομάδες μπορούν να αντισταθούν στις ορέξεις του! Ο “Beard” χειραγώγησε όπως εκείνος ήθελε τη 2η κορυφαία άμυνα του φετινού NBA και σε συνδυασμό με την clutch παρουσία του “νεοσύλλεκτου”, Όστιν Ρίβερς, οδήγησε τους Χιούστον Ρόκετς στη νίκη εναντίον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 113-109!

Αυτό ήταν το 2ο παιχνίδι της σημερινής, “Christmas Day” στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, μετά τον θρίαμβο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Μιλγουόκι Μπακς.

Κάπως έτσι, οι Ρόκετς έφθασαν τις 7 νίκες στα τελευταία 8 ματς κι έχουν επανέλθει δυναμικά στην πρώτη 8άδα της φετινής, “δαιδαλώδους” Δυτικής Περιφέρειας. Τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν δυνατό, φυσικά, δίχως τα απανωτά “θαύματα” του Χάρντεν.

Συγκεκριμένα, το “κοντέρ” έγραψε 41 πόντους, 6 ριμπάουντ κι 7 ασίστ για τον περσινό MVP στο αποψινό ματς, με 10/19 δίποντα, 5/16 τρίποντα και 6/7 βολές! Το τεράστιο usage rate του τον υποχρέωσε και σε 6 λάθη, με τον Χάρντεν να δίνει τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση, χάρη στο αψεγάδιαστο step-back παιχνίδι του, την ικανότητά του να μπαίνει στον κεντρικό διάδρομο και να πηγαίνει προς το καλάθι, καθώς και τον μοναδικό του τρόπο να εκμαιεύει κάθε επαφή.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των φάσεών του παράγονται μέσα από φάσεις απομόνωσης (και πικ-εν-ρολ), με τον Χάρντεν να δίνει την αίσθηση ότι παίζει μόνος του απέναντι σε μια “στρατιά” παικτών!

https://www.youtube.com/watch?v=rsit6jWltWg

Με τους 41 πόντους που σημείωσε, ο Χάρντεν έφθασε τις 7 40άρες για φέτος (μακράν 1ος στη σχετική λίστα) ενώ πέτυχε +30 πόντους για 7ο σερί ματς, κάτι που αποτελεί το 2ο κορυφαίο σερί στην ιστορία των Χιούστον Ρόκετς!

Ο Χάρντεν διακρίθηκε και στις clutch στιγμές, κάνοντας το 112-108 με ένα τρομερά δύσκολο floater αλλά ο Όστιν Ρίβερς ήταν ο παίκτης-κλειδί. Συγκεκριμένα, ο νέος παίκτης του Χιούστον σκόραρε δύο κρίσιμα τρίποντα στα τελευταία λεπτά ενώ πέτυχε και την ελεύθερη βολή με 7.4” για το τέλος, η οποία διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ακόμη, ο Κλιντ Καπέλα αναδύθηκε ως κυρίαρχη μορφή κάτω από τα δύο καλάθια, με 16 πόντους και 23 ριμπάουντ, τα 10 εκ των οποίων ήταν επιθετικά! Η συνολική του συγκομιδή στα “σκουπίδια” αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία της Christmas Day ενώ, ο Έρικ Γκόρντον σκόραρε 17 πόντους αλλά με μέτρια ποσοστά κι ασταθή απόδοση (7/18 σουτ, 5 λάθη).

Αυτή ήταν η 2η σερί νίκη των Ρόκετς δίχως τον Κρις Πολ στη σύνθεσή τους, καθώς ο “CP3” τραυματίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου και θα επιστρέψει στην ενεργό δράση τουλάχιστον σε 2 με 4 εβδομάδες.

Στον αντίποδα, οι Θάντερ είχαν και πάλι τον Πολ Τζορτζ πρωταγωνιστή, με 28 πόντους (10/25 σουτ), 14 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε μεν 21 πόντους, 9 ριμπάουντ κι 9 ασίστ αλλά παρασυρόταν συνεχώς σε βεβιασμένα drive και σουτ (6/20 προσπάθειες) και δεν προστάτευε καταλλήλως την κατοχή της μπάλας (6 λάθη) ενώ οι Στίβεν Άνταμς και Τζέρεμι Γκραντ είχαν συνολικά 32 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…