Κεντρική NBA Νικητές οι Μπακς του Γιάννη στη χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη! (vids)

Νικητές οι Μπακς του Γιάννη στη χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη! (vids)

giannis bucks knicks

Οι Μιλγουόκι Μπακς φρόντισαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το γεγονός ότι αγωνίζονταν για πρώτη φορά ανήμερα των Χριστουγέννων μετά από 41 χρόνια. Τα “ελάφια” του Γιάννη Αντετοκούνμπο επιβλήθηκαν άνετα των Νιου Γιορκ Νικς με 109-95 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 22-10, διατηρώντας τη 2η θέση της Ανατολής και παίρνοντας εκδίκηση για την οριακή ήττα μέσα στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν πριν από περίπου 3 εβδομάδες!

Το αξιοπερίεργο της ώρας, καθώς και το νεοϋορκέζικο… πνεύμα των Χριστουγέννων δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να ξεκινήσουν δυναμικά το ματς. Η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 24-22 υπέρ των Νικς, παρά το γεγονός ότι οι Μπακς προηγήθηκαν με 2-10 στα πρώτα 4 λεπτά, με τις δύο ομάδες να εκτελούν με μόλις 32% και 36% στα σουτ εντός πεδιάς. Το 2ο δωδεκάλεπτο δεν ήταν και πολύ καλύτερο από πλευράς παραγωγικότητας (48-46 το σκορ του ημιχρόνου) αλλά, το επιμέρους σκορ 36-22 της 3ης περιόδου διαχώρισε τις δύο ομάδες στο σκορ, επιτρέποντας στους Μπακς να διατηρήσουν διαφορά ασφαλείας ως το φινάλε.

Όσον αφορά τον Αντετοκούνμπο, ο “Greek freak” στόλισε για πρώτη φορά το “κάδρο” της Christmas Day στο NBA, σταματώντας στους 30 πόντους και μαζεύοντας 14 ριμπάουντ σε 35 λεπτά συμμετοχής! Ο ηγέτης των Μπακς είχε 13/21 σουτ και 4/7 βολές, καταστρέφοντας τα πάντα κοντά στο καλάθι ενώ μοίρασε 3 ασίστ, έκλεψε 4 φορές την μπάλα και φιλοδώρησε τους αντιπάλους με 2 τάπες.

Αυτό ήταν το 11ο φετινό παιχνίδι του Γιάννη με +30 πόντους και +10 ριμπάουντ ενώ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, έχοντας κυρίαρχο ρόλο στην 3η περίοδο, δηλαδή το χρονικό διάστημα, στο οποίο οι Μπακς ξέφυγαν στο σκορ.

Σχετικά με τους συμπαίκτες του, ο Μπρουκ Λόπεζ σταμάτησε στους 20 πόντους με 9/9 βολές, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα ενώ ο Θον Μέικερ ήρθε από τον πάγκο για να βάλει 12 πόντους. Ο Κρις Μίντλετον σούταρε πολύ άσχημα (2/12 σουτ), κάτι που συμβαίνει όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό ενώ ο Έρικ Μπλέντσο περιορίστηκε στους 11 πόντους αλλά με 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Στον αντίποδα, ο 19χρονος ρούκι, Κέβιν Νοξ ξεχώρισε για τους Νικς με 20 πόντους ενώ ο Νόα Βόνλε είχε 14 πόντους και 15 ριμπάουντ. Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι η τρομερή αστοχία των Τιμ Χάρνταγουεϊ jr (4/18 σουτ) και Εμάνιουελ Μούντιεϊ (5/14 σουτ) καταδίκασαν τις ελπίδες των γηπεδούχων.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…