Κεντρική NBA Όλες οι “μάχες” του Γιάννη στη ματσάρα κόντρα στους Νικς! (vid)

Όλες οι “μάχες” του Γιάννη στη ματσάρα κόντρα στους Νικς! (vid)

giannis antetokounmpo 4

Τα νταμπλ-νταμπλ, οι 30άρες κι η κυριαρχική παρουσία εντός της ρακέτας τείνουν να γίνουν δεύτερη φύση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ακόμη και στα παιχνίδια που οι αντίπαλοι αμύνονται με αποτελεσματικό τρόπο επάνω του! Οι παράγοντες αυτοί παρέμειναν αναλλοίωτοι στην τρομερή “μάχη” εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς, με τους Μιλγουόκι Μπακς, όμως, να αποτυγχάνουν στα σημεία, “πέφτοντας” στην παράταση.

Ο “Greek freak” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 33 πόντους (10/17 σουτ, 13/16 βολές), 19 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες σε 42 λεπτά συμμετοχής ενώ υπέπεσε σε 6 λάθη και χρεώθηκε με 2 επιθετικά φάουλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 19 ριμπάουντ αποτελούν τη κορυφαία επίδοση της καριέρας του, μετά τα 20 που είχε κατεβάσει σε ματς εναντίον των Γουίζαρντς τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με το Basketball-Reference!

Ο Αντετοκούνμπο πέτυχε σχεδόν ολόκληρο τον “όγκο” των πόντων του μέσα στη ρακέτα, με drives και κινήσεις στο ποστ. Χρησιμοποίησε μια ποικιλία κινήσεων (euro-step, up-and-under, step-through), ώστε να βρίσκει την κατάλληλη γωνία για να βάζει την μπάλα στο καλάθι ενώ σκόραρε και δημιούργησε και στο τρανζίσιον.

Δεν ήταν όλα ρόδινα, όμως, για τον Έλληνα σούπερ-σταρ. Ο Νόα Βόνλε του δυσκόλευε ιδιαίτερα τη “ζωή”, με πολύ physical άμυνα, αποτελώντας ένα σημαντικό “εμπόδιο” ανάμεσα στον Γιάννη και το καλάθι. Σε αρκετές περιστάσεις, ο Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσε να φθάσει μέχρι μέσα, όντας υποχρεωμένος να μοιράσει την μπάλα στην περιφέρεια. Την ίδια δουλειά έκανε κι ο Μίτσελ Ρόμπινσον σε ορισμένες, λίγες φάσεις.

Επίσης, ο Γιάννης έχασε το τελευταίο σουτ στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, το οποίο θα έδινε τη νίκη στους Μπακς στην εκπνοή, αν και προσπάθησε να ανταποκριθεί όσο καλύτερα γινόταν στα κρίσιμα σημεία, έχοντας θετική συνεισφορά.

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=hds8-0xDhfI

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…