Κεντρική NBA Ήττα για τους Μπακς στο “ροντέο” της Νέας Υόρκης! (vids)

Ήττα για τους Μπακς στο “ροντέο” της Νέας Υόρκης! (vids)

tim hardaway knicks

Σε ένα “δαιδαλώδες” παιχνίδι με δεκάδες διαφορετικές διακυμάνσεις, οι Νιου Γιορκ Νικς κατόρθωσαν να νικήσουν τους Μιλγουόκι Μπακς με 136-134 στην παράταση, παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης! Οι δύο άστοχες βολές του Μπρουκ Λόπεζ στα 1.2” για το τέλος του έξτρα χρόνου “καταδίκασαν” οριστικά τα “ελάφια”, τα οποία δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα 102 τελευταία δευτερόλεπτα κι είδαν τον Ντέιμιαν Ντότσον να βάζει οριστικά μπροστά στο σκορ τους αντιπάλους με εύστοχο τρίποντο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, τελειώνοντας το ματς με 33 πόντους, 19 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες σε 42 λεπτά συμμετοχής! Τα ποσοστά του ήταν και πάλι εξαιρετικά (10/17 σουτ, 13/16 βολές), χρησιμοποιώντας ξανά την ωμή δύναμή του για να κυριαρχήσει στη ρακέτα, αν κι ο Νόα Βόνλε έπαιξε εξαιρετική, physical άμυνα επάνω του σε πάμπολλες περιπτώσεις, αναγκάζοντάς τον να “σπάει” την μπάλα έξω ή παρασύροντάς τον στην παγίδα του επιθετικού φάουλ.

https://www.youtube.com/watch?v=hds8-0xDhfI

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας σούπερ-σταρ υπέπεσε σε 6 λάθη ενώ αστόχησε εντελώς στο τελευταίο σουτ στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας, το οποίο θα χάριζε τη νίκη στην ομάδα του.

Οι Νικς βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 16 πόντους κατά τη διάρκεια της 3ης περιόδου, εξαιτίας ενός σερί 17-0 ενώ έμειναν και στο -14 με 6:30 για τη λήξη. Παρ’όλα αυτά, επέστρεψαν τάχιστα στη διεκδίκηση της νίκης και τα κατάφεραν, χάρη στην ανεύρεση ανέλπιστων ηρώων.

Ο κυριότερος από τους “ήρωες” αυτούς ήταν ο Εμάνιουελ Μούντιεϊ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 28 πόντους κι 7 ασίστ, έχοντας συνολικά 6/13 δίποντα και 4/5 τρίποντα! Ο Κονγκολέζος πλέι-μέικερ εξελίχθηκε στην απόλυτη clutch φιγούρα, με 9 πόντους στα τελευταία 3 λεπτά της κανονικής διάρκειας, στους οποίους συμπεριλήφθηκε το τρίποντο που ισοφάρισε σε 124-124 με 24.5” για το τέλος της 4ης περιόδου. Ακόμη, πρόσθεσε 2 απανωτά τρίποντα στα πρώτα λεπτά της παράτασης, καθώς και 1/2 βολές, 9.7” πριν από τη λήξη του έξτρα χρόνου, με τον πόντο αυτό να είναι ο τελευταίος του ματς.

Επίσης, ο Κέβιν Νοξ πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση μέχρι στιγμής στη σεζόν, με τον 19χρονο ρούκι να σκοράρει 26 πόντους με 5/12 τρίποντα, προερχόμενος από τον πάγκο. Ο Ντέιμιαν Ντότσον ήταν άψογος, με 21 πόντους και 5/5 τρίποντα (20/34 οι Νικς συνολικά) ενώ ο Βόνλε, πέρα από τις άμυνες πάνω στον Γιάννη, πέτυχε 15 πόντους με απόλυτη ευστοχία (3/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα).

Από την άλλη, οι Μπακς είχαν πολύ υψηλά ποσοστά πίσω από τη γραμμή των 7.25 (18/42 τρίποντα) αλλά προδόθηκαν από την “αφλογιστία” τους στην παράσταση και την εμμονή τους να ακουμπούν την μπάλα στον Γιάννη στις κρίσιμες κατοχές, δίχως και πολλές εναλλακτικές. Ο Έρικ Μπλέντσο ήταν ο άμεσος συμπαραστάτης του Αντετοκούνμπο με 27 πόντους κι 7 ασίστ ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκντον τον ακολούθησε σε απόδοση με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μόνο 3 χαμένα σουτ.

Τα highlights της απίθανης αναμέτρησης

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…