Κεντρική NBA “Κατέστρεψε” και τους Τζαζ ο απίστευτος Τζορτζ! (vid)
NBA

“Κατέστρεψε” και τους Τζαζ ο απίστευτος Τζορτζ! (vid)

paul george 1

Οποιοδήποτε κοσμητικό επίθετο με θετική χροιά κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, θα μπορεί να περιγράψει απόλυτα το τι συμβαίνει με τον Πολ Τζορτζ εντός του Δεκεμβρίου. Η απόδοσή του στα τελευταία 10 παιχνίδια των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχει ξεφύγει τελείως, με ιδιαίτερη αναφορά στα κατορθώματά του να έχει γίνει εδώ. Φαίνεται, όμως, ότι η φόρμα του συνεχίζει να επεκτείνεται, με τους Γιούτα Τζαζ να βιώνουν από πρώτο χέρι το “μένος” του 28χρονου σούπερ-σταρ!

Οι Τζαζ άφησαν “πικρή” γεύση στον Τζορτζ την περσινή σεζόν, καθώς απέκλεισαν τους Θάντερ με 4-2 στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ και με την προσωπική απόδοσή του στο Game 6 να είναι ίσως η χειρότερη της ζωής του (2/16 σουτ, 6 λάθη). Το κίνητρο ήταν υψηλό στο χθεσινό παιχνίδι, με τον Τζορτζ να είναι αποφασισμένος να πάρει τον “αέρα” αυτού του γηπέδου, μέσα στο οποίο βίωσε “εφιαλτικές” στιγμές.

Ο Τζορτζ, λοιπόν, εκμεταλλεύτηκε την “εκρηκτική” κατάσταση στην οποία βρίσκεται κι οδήγησε τους Θάντερ σε ένα σπουδαίο “διπλό” με 107-106. Όσο για την προσωπική του απόδοση; 43 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα, 10/15 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 8/10 βολές σε 40 λεπτά συμμετοχής! Σε κάθε παιχνίδι του τον τελευταίο καιρό, ο απίθανος Τζορτζ ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά, με την Οκλαχόμα να μετρά 4 σερί νίκες και να μοιράζεται μαζί με τους Γουόριορς και τους Νάγκετς την κορυφή της Δύσης!

Με κάθε πιθανό τρόπο, ο Τζορτζ πλήγωνε ασταμάτητα μια εκ των κορυφαίων αμυνών του NBA, σκοράροντας, μάλιστα, 18 πόντους στα τελευταία 6 λεπτά της 3ης περιόδου κι ανατρέποντας μόνος του το -9 που είχε διαμορφωθεί! Η επιθετική του “χιονοστιβάδα” δεν τον εμπόδισε από το να σαρώσει και στον ανασταλτικό τομέα, βγάζοντας κρίσιμες άμυνες στην 4η περίοδο κι αποδεικνύοντας ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων περιφερειακών αμυντικών της λίγκας!

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζορτζ μετρά 31.4 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ ανά αγώνα μέσα στον Δεκέμβριο, στο πιο εντυπωσιακό σερί αγώνων της καριέρας του. Η αποδοτικότητά του είναι αψεγάδιαστη (52.5% στα δίποντα, 45.3% στα τρίποντα με 4 εύστοχα σε κάθε ματς) ενώ οι Θάντερ μετρούν 4 σερί νίκες κι όλα αυτά με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ σε μέτρια φόρμα!

Τα highlights του απίθανου Τζορτζ

https://www.youtube.com/watch?v=y_6z6Jf-kpU

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…