Κεντρική NBA Ο Πολ Τζορτζ του Δεκεμβρίου είναι από άλλον πλανήτη! (vid)
NBA

Ο Πολ Τζορτζ του Δεκεμβρίου είναι από άλλον πλανήτη! (vid)

paul george

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο Πολ Τζορτζ διανύει την κορυφαία φάση της καριέρας του, όντας μονίμως στη “ζώνη του λυκόφωτος” εντός του Δεκεμβρίου! Ο “PG-13” είναι ξεκάθαρα ο κορυφαίος παίκτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αυτή τη στιγμή, με τους Σακραμέντο Κινγκς να παίρνουν μια πολύ γερή “δόση” από το εύρος του πακέτου ικανοτήτων του!

Ειδικότερα, ο Τζορτζ ολοκλήρωσε το ματς με 43 πόντους, έχοντας 15/27 σουτ και 9/10 βολές ενώ μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, καταγράφοντας το απίθανο +29 στο plus/minus!

Το ακόμη πιο αξιοσημείωτο στην περίπτωση αυτή είναι η απόδοση της τριπλέτας των Θάντερ. Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ σκόραρε +40 πόντους, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πέτυχε ένα άκοπο τριπλ-νταμπλ (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 17 ασίστ) ενώ ο Στίβεν Άνταμς “κατέστρεψε τους Κινγκς κάτω από το καλάθι, με 20 πόντους και 23 ριμπάουντ! Ως αποτέλεσμα, το τελικό 132-113 δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη.

Το περισσότερο “φως”, όμως, πέφτει δικαιωματικά πάνω στον Τζορτζ, ο οποίος αγωνίζεται σαν υποψήφιος για το βραβείο του MVP, με δεδομένη, μάλιστα, τη σταθερή θέση των Θάντερ στην πρώτη 3άδα της Δύσης. O σούπερ-σταρ των φιλοξενούμενων ήταν καταπληκτικός από μέση και μακρινή απόσταση, βγαίνοντας από pin-down σκριν, λαμβάνοντας hand-offs και σκοράροντας ακατάπαυστα μετά από ντρίμπλα. Η ισορροπία του στο σουτ, μάλιστα, είναι αξιοθαύμαστη, χρησιμοποιώντας ένα μικρό hop, ώστε να πατήσει ιδανικά και να σηκωθεί για το jump shot.

Επίσης, ο Τζορτζ έπαιξε και πικ-εν-ρολ ενώ αξιοποίησε και τον τρόπο που βλέπει το παρκέ, μοιράζοντας την μπάλα σε αμαρκάριστους σουτέρ.

Οι μέσοι όροι του Τζορτζ εντός του Δεκεμβρίου είναι πραγματικά από άλλον πλανήτη κι αναμένεται να διεκδικήσει μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν το βραβείο του παίκτη του μήνα στη Δύση: 30.1 πόντοι, 8.4 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά αγώνα γράφει το “κοντέρ” σε 9 ματς, με 51.4% στα σουτ εντός πεδιάς, 44.7% από το τρίποντο και 84.6% στις βολές! Ο Τζορτζ συνδυάζει με άψογο τρόπο το all-around σκοράρισμα, την εκνευριστικά καλή άμυνά του, καθώς και την υψηλή αποδοτικότητα, ώστε να παράγει το εν λόγω αποτέλεσμα.

Τα highlights του Τζορτζ

https://www.youtube.com/watch?v=DV7lN-g50_A

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…