Κεντρική NBA “Έλιωσαν” μέσα στο Μαϊάμι οι Μπακς του Αντετοκούνμπο (vid)

“Έλιωσαν” μέσα στο Μαϊάμι οι Μπακς του Αντετοκούνμπο (vid)

giannis antetokounmpo 8

Οι Μιλγουόκι Μπακς πραγματοποίησαν την πιο “φτωχή” επιθετική τους εμφάνιση, με αποτέλεσμα να “λυγίσουν” μέσα στο Μαϊάμι, χάνοντας από τους Χιτ με 94-87. Έτσι λοιπόν, το νικηφόρο σερί τους σταμάτησε στον αριθμό “4“, με τα “ελάφια” να σκοράρουν 31 πόντους κάτω από τον μέσο όρο τους και να “κολλούν” σε μονοψήφιο αριθμό πόντων στην 1η περίοδο (8), στη χειρότερη φετινή συγκομιδή του NBA συνολικά!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν γλύτωσε από τη “δίνη” της άμυνας των Χιτ, πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Ο “Greek freak” τελείωσε τον αγώνα με 9 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες σε 34 λεπτά συμμετοχής, με μόλις 3/12 σουτ και 3/4 βολές ενώ υπέπεσε σε 4 λάθη και σε 5 φάουλ. Ήταν το πρώτο φετινό του παιχνίδι που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων ενώ, δεν πέτυχε ούτε έναν πόντο στην 1η περίοδο, κάτι που συνέβη μόλις για φορά στα τελευταία 129 παιχνίδια του!

Οι Χιτ έχουν την καλύτερη άμυνα του φετινού πρωταθλήματος με 105.8 πόντους ανά 100 κατοχές παθητικό, καθώς και την κορυφαία εντός του Δεκεμβρίου, υποχρεώνοντας τους Μπακς σε ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 37%, καθώς και σε 9/43 τρίποντα! Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η επίδοση των φιλοξενούμενων πίσω από το τρίποντο ήταν η χειρότερη όλων των εποχών, όσον αφορά τις ομάδες που έχουν σουτάρει +40 τρίποντα σε ένα ματς, σύμφωνα με το ESPN!

Το Μαϊάμι, βέβαια, δεν πήγε πίσω στον τομέα της αστοχίας, έχοντας μονάχα 38% εντός πεδιάς. Απέδειξαν και πάλι, όμως, ότι έχουν έφεση στο να νικούν στη μέτρια shooting βραδιά τους, καθώς έχουν πλέον ρεκόρ 5-4 την τρέχουσα σεζόν στα παιχνίδια που σουτάρουν κάτω από 40%. Για να γίνει κατανοητό το πόσο εξωφρενικό είναι αυτό το στατιστικό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι υπόλοιπες ομάδες του NBA νικούν περίπου το 9% των παιχνιδιών τους όταν σουτάρουν τόσο άσχημα!

Η νωθρότητα των Μπακς στην αναμέτρηση έχει άμεση σχέση και με το γεγονός ότι αγωνίστηκαν σε δύο ματς μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες! Συγκεκριμένα, τα “ελάφια” είχαν αγωνιστεί και την προηγούμενη ημέρα εναντίον των Σέλτικς, σε ένα από τα πιο περίεργα back-to-back παιχνίδι, όπως το χαρακτήρισε ο Μάικ Μπούντενχολζερ. Κάπως έτσι, μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι το Μιλγουόκι ξεκίνησε τόσο άσχημα την αναμέτρηση, χάνοντας με 21-8 στην 1η περίοδο κι αστοχώντας στα πρώτα 13 τρίποντα που επιχείρησαν.

Για τους Χιτ, οι οποίοι “καθάρισαν” την παρτίδα στην 4η περίοδο, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζος Ρίτσαρντσον με 16 πόντους, ο Ντουέιν Γουέιντ τον ακολούθησε με 13 πόντους από τον πάγκο και δύο clutch καλάθια ενώ ο Χασάν Γουάιτσαϊντ πέτυχε νταμπλ-νταμπλ (11 πόντοι, 13 ριμπάουντ). Από την άλλη, ο Κρις Μίντλετον ηγήθηκε των σκόρερ με 17 πόντους αλλά μόνο 2/11 τρίποντα ενώ ο Έρικ Μπλέντσο είχε 17 πόντους, 6 ασίστ και 9/11 βολές.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…