Κεντρική NBA Ο Κρις Πολ σε ένα από τα… χειρότερα τριπλ-νταμπλ όλων των εποχών! (vid)
NBA

Ο Κρις Πολ σε ένα από τα… χειρότερα τριπλ-νταμπλ όλων των εποχών! (vid)

chris paul rockets

Το 13ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του σημείωσε ο Κρις Πολ στη χθεσινή νίκη των Χιούστον Ρόκετς επί των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Αυτή ήταν η 1η φορά τη φετινή σεζόν που ο σπουδαίος “CP3” φθάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων σε 3 στατιστικές κατηγορίες αλλά η κατάσταση δεν ήταν και τόσο… ρόδινη, όσο φαίνεται στην επιφάνεια.

Ειδικότερα, ο Πολ ολοκλήρωσε το ματς με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής, συμβάλλοντας στη νίκη της ομάδας με τις οργανωτικές αρετές του. Το πρόβλημα, όμως, εντοπίζεται στο ποσοστό ευστοχίας του, με τον σταρ των Ρόκετς να έχει 2/8 δίποντα και 0/4 τρίποντα, καταστρέφοντας τα στεφάνια! Το προσαρμοσμένο ποσοστό ευστοχίας του κυμάνθηκε στο 16.7% και είναι το 4ο χειρότερο στην ιστορία του NBA, ανάμεσα στους παίκτες που σημείωσαν τριπλ-νταμπλ!

Ο “τίτλος” του λιγότερου αποδοτικού τριπλ-νταμπλ όλων των εποχών, όσον αφορά το ποσοστό ευστοχίας ανήκει στον Μαρκ Ίτον, τον “γίγαντα” των Γιούτα Τζαζ τη δεκαετία του ’80 κι έναν εκ των κορυφαίων μπλοκέρ όλων των εποχών. Σε ματς εναντίον των Μπλέιζερς το 1985, ο Ίτον κατέγραψε 12 πόντους, 20 ριμπάουντ και 14 τάπες (!) αλλά είχε μονάχα 1/12 σουτ και 10 εύστοχες βολές, με το προσαρμοσμένο ποσοστό του να φθάνει μονάχα το 8.3%!

Τα highlights του Πολ

https://www.youtube.com/watch?v=_Gg7Twf_koY

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…