Κεντρική NBA Οι Χιούστον Ρόκετς σώθηκαν από τον πάγκο τους! (vid)

Οι Χιούστον Ρόκετς σώθηκαν από τον πάγκο τους! (vid)

danuel house

Μπορεί να βρίσκονται σε κάθετη πτώση εδώ κι αρκετό καιρό, κυρίως εξαιτίας της παραπαίουσας άμυνάς τους αλλά οι Χιούστον Ρόκετς απέδειξαν χθες ότι εξακολουθούν να διαθέτουν αξιοθαύμαστη δυναμική. Οι περσινοί φιναλίστ της Δύσης επιβλήθηκαν των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 111-104, “σπάζοντας” ένα σερί 3 ηττών και σημειώνοντας μονάχα την 3η επιτυχία τους στα τελευταία 10 ματς. Η θέση τους στη Δυτική Περιφέρεια εξακολουθεί να είναι η προτελευταία (ρεκόρ 12-14).

Μπορεί ο Τζέιμς Χάρντεν να ήταν ο πρώτος σκόρερ με 29 πόντους και 10/21 σουτ (4/9 τρίποντα), μπορεί ο Κρις Πολ να σημείωσε το πρώτο φετινό τριπλ-νταμπλ του (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ) αλλά το στοιχείο που άνοιξε τον δρόμο της επιτυχίας στο Χιούστον δεν ήταν άλλο από την απόδοση των παικτών του πάγκου.

Συγκεκριμένα, οι “παγκίτες” των γηπεδούχων είχαν τεράστια συμμετοχή στο σερί της τάξεως του 24-6, το οποίο έτρεξε το Χιούστον και “έσβησε” μια διαφορά 15 πόντων που είχαν χτίσει οι Μπλέιζερς. Δεν περιορίστηκαν, όμως, μόνο εκεί, καθώς έβαλαν το χεράκι τους και στο πιο μεγάλο επιμέρους σκορ του ματς, το οποίο απλώθηκε από τα τέλη της 3ης περιόδου ως τα μέσα της 4ης κι ανήλθε στο 25-5! Σε εκείνο το σημείο, η διαφορά “άνοιξε” στους 17 πόντους (100-83), οι Μπλέιζερς μείωσαν μέχρι και το 102-97 αλλά οι Ρόκετς έβγαλαν άμυνες κι ήταν εύστοχοι στις βολές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τζέιμς Ένις, Νενέ, Ντάνιουελ Χάουζ και Τζέραλντ Γκριν (οι παίκτες του πάγκου δηλαδή) είχαν όλοι τουλάχιστον +14 στο plus/minus, με αποκορύφωμα το +24 του Χάουζ. Ο 25χρονος φόργουορντ είχε 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Γκριν συμπλήρωσε 13 με 5/6 σουτ ενώ ο Νενέ συμπλήρωσε 10, δίνοντας τελείως διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι του Χιούστον.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…