Ντροπή!

giorgos vasilakopoulos

Διαβάσατε (δεν είμαστε και πολλοί εκείνοι που τα γράφουμε) από εδώ ότι 12 διαιτητές (με μπροστάρη τον Ανέστη Πανταζή) είχαν κινηθεί δικαστικά, προκειμένου να πάρουν τα δεδουλευμένα. Η ΕΟΚ υποχρεώθηκε να τους εξοφλήσει -σε δύο δόσεις-, κάτι που έγινε την Πέμπτη. Στα βήματά τους πάτησαν άλλοι τέσσερις (4) διαιτητές, δύο από τη Λάρισα, ένας από την Αθήνα κι ένας από τη Θεσσαλονίκη.

Στη σελίδα «διαιτητής μπάσκετ» στο Facebook έγινε επώνυμη καταγγελία. Αντιγράφουμε κατά λέξη: «Απλά Θέλω να ενημερώσω ότι σήμερα έχουμε στη Λάρισα, τον τελικό του κυπέλλου Θεσσαλίας. Πήρε προσωπικά τηλέφωνο ο Κορομηλάς στον Γιώργο Βαρνά (που είναι στην τοπική ΚΕΔ, εκ μέρους της Λάρισας), καθώς επίσης και στα άλλα μέλη, και του είπε ότι είναι εντολή του Βασιλακόπουλου να μην χρησιμοποιήσει ξανά τους Γερακίνη και Φακίτσα, που κάνανε χαρτί στην ΕΟΚ για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Επίσης του είπε ότι απαγορεύεται να παίξει στον τελικό ο Παγώνης, που είναι ο παλιότερος διαιτητής της Λάρισας στην Α1 και δικαιωματικά θα έπρεπε να παίξει. Να δούμε τι θα κάνει ο Βαρνάς, ο οποίος μπήκε στην ΚΕΔ μιας και ήταν απαίτηση του Κορομηλά, διότι ο άλλος προτεινόμενος ο ακέραιος Σπύρος, δεν θα ελέγχονταν από αυτόν.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος, όταν τον ενημέρωσαν τα μέλη της ΚΕΔ για την παρέμβαση του Κορομηλά, απέφυγε να πάρει θέση και τους είπε να κάνουν ό,τι θέλουν. Έχει καταντήσει μια αξιολύπητη παρουσία στον χώρο του αθλητισμού».

Τι μάθαμε, λοιπόν; Ότι (σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα) με εντολή Βασιλακόπουλου και τον Κορομηλά να λειτουργεί ως κομιστής, απαγορεύτηκε να σφυρίξουν διαιτητές, οι οποίοι τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα. Χρήματα, τα οποία δεν βγαίνουν από την τσέπη κάποιου παράγοντα, αλλά έχουν προϋπολογιστεί και πληρώνονται από τα κρατικά ταμεία, επιχορηγούνται, δηλαδή πληρώνονται από εμάς.

Αριστερή (κατά δήλωσή της) κυβέρνηση, με αριστερούς (κατά δήλωσή τους) υπουργούς. Τι θέση παίρνει για το θέμα; Συμφωνεί με πρακτικές τρομοκράτησης των εργαζομένων; Συναινεί με τον «αποκεφαλισμό» όποιου διεκδικεί το δίκιο του; Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τι θα κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού.

Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ συμπλέει (γιατί άραγε;) με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Κόμμα που υπερασπίζεται τους αγώνες της εργατιάς, περιμένουμε από τον υπεύθυνο του αθλητικού τομέα, αλλά και από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, που συχνά πυκνά συντροφεύει τον πρόεδρο της ΕΟΚ, να πάρει δημόσια θέση. Αλήθεια, το ΠΑΜΕ θα τοποθετηθεί, ή όχι;

Προσωπικά ποτέ δεν δέχθηκα την άγνοια ως άλλοθι, ειδικά όταν πρόκειται για κόμματα, ειδικότερα όταν πρόκειται για παρατάξεις που εξ ορισμού έχουν ευαισθησία σε εργατικά ζητήματα. Τώρα πια δεν μπορούν να καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν.

Ώρα να μετρήσουμε το μπόι μας σύντροφοι!…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…