Κεντρική NBA Νέο “σήριαλ” στους Μπουλς: Εκτός rotation ο Τζαμπάρι Πάρκερ
NBA

Νέο “σήριαλ” στους Μπουλς: Εκτός rotation ο Τζαμπάρι Πάρκερ

jabari parker

Οι Σικάγο Μπουλς μαστίζονται από δεκάδες προβλήματα τις τελευταίες μέρες, μετά από την απόλυση του Φρεντ Χόιμπεργκ και την αναβάθμιση του Τζιμ Μπόιλεν. Ο σκληροτράχηλος κόουτς ανέλαβε να διακόψει το σερί ηττών των “ταύρων” αλλά τα αποτελέσματα είναι άκρως αντίθετα από τα επιθυμητά (4 ήττες σε 5 ματς, 10 στα τελευταία 11 παιχνίδια για το Σικάγο), η ταπείνωση με 56 πόντους από τους Μπόστον Σέλτικς αποτέλεσε το αγωνιστικό “ναδίρ” ενώ, η “σαπουνόπερα” με την αποχή των παικτών από την προπόνηση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Στο σημερινό επεισόδιο του “σήριαλ” των Μπουλς πρωταγωνιστεί, όμως, ο Τζαμπάρι Πάρκερ. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος φόργουορντ έχει τεθεί εκτός του βασικού rotation της ομάδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαλίκα Άντριους από το ESPN!

Ο Πάρκερ αγωνίστηκε μονάχα 4.5 λεπτά στη χθεσινή ήττα των Μπουλς από τους Μάτζικ, αν κι ο κόουτς Μπόιλεν τόνισε ότι αυτή ήταν καθαρά μια αγωνιστική απόφαση για το συγκεκριμένο ματς, εξαιτίας των δύσκολων match-up με τους αντίπαλους φόργουορντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάρκερ υπέγραψε διετές συμβόλαιο το καλοκαίρι, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, με τη σεζόν να είναι team option. Αν το ρεπορτάζ του ESPN επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι Μπουλς δεν πρόκειται να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους μετά το καλοκαίρι ενώ, είναι εξαιρετικά πιθανό να εξαγοραστεί το συμβόλαιό του, ειδικά όσο πλησιάζει η προθεσμία των ανταλλαγών.

Τη φετινή σεζόν, ο Πάρκερ έχει 15.2 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά αγώνα σε 29 ματς, αγωνιζόμενος 30.1 λεπτά ανά παιχνίδι. Ο άλλοτε “διόσκουρος” του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς ήταν προορισμένος για 6ος παίκτης αλλά οι απανωτές απουσίες, με κυριότερη αυτή του Λάουρι Μάρκανεν, τον μετέτρεψε σε βασικό 4άρι. Η επιστροφή του Φινλανδού, όμως, τον μετατόπισε ξανά στον πάγκο.

Τα καλά βασικά στατιστικά του Πάρκερ, βέβαια, κρύβουν τις χτυπητές αδυναμίες του, όπως την παντελή ανικανότητά του να παίξει στοιχειώδη άμυνα. Ο ίδιος είχε δηλώσει το καλοκαίρι -άλλωστε- ότι “δεν μας πληρώνουν για να παίζουμε άμυνα“. Επίσης, σουτάρει μονάχα με 29.3% από το τρίποντο ενώ έχει ροπή σε αναποτελεσματικές προσπάθειες μετά από ντρίμπλα, δίχως να είναι κι ο πιο πρόθυμος πασέρ.

Η αναπάντεχη υπόθεση του Πάρκερ ήρθε για να προστεθεί στο περίεργο “οικοσύστημα” των Σικάγο Μπουλς. Ο κόουτς Μπόιλεν επιμένει να συμπεριφέρεται στους παίκτες σαν να είναι κακομαθημένοι έφηβοι, βάζοντάς τους να τρέχουν ασταμάτητα στην προπόνηση και να επιδίδονται σε… κάμψεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ESPN, ξεχνώντας ότι έχει να κάνει με επαγγελματίες της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι ο Μπόιλεν δεν έχει δώσει ούτε ένα ρεπό στους παίκτες του από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία!

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…