Κεντρική NBA Αποχή από την προπόνηση αποφάσισαν οι Μπουλς!
NBA

Αποχή από την προπόνηση αποφάσισαν οι Μπουλς!

jim boylen

Ο Τζιμ Μπόιλεν δεν είναι ένας συνηθισμένος κόουτς από πλευράς χαρακτήρα. Φωνακλάς, εκδηλωτικός κι έχοντας παντελή άγνοια κινδύνου, ο νέος κόουτς των Σικάγο Μπουλς έχει ήδη καταφέρει να προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στους κύκλους των παικτών των “ταύρων”, μόλις μετά από 3 παιχνίδια στο “τιμόνι” της ομάδας!

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του ESPN από τη Μαλίκα Άντριους και τον Άντριαν Γουοζναρόφσκι αναφέρει ότι οι παίκτες οργάνωσαν 2ωρο meeting μεταξύ τους, με επικεφαλής τους Ζακ ΛαΒίν και Τζάστιν Χόλιντεϊ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής, πρωινής προπόνησης! Οι παίκτες ήταν φανερά δυσαρεστημένοι από τις “σκληρές” προπονήσεις του Μπόιλεν, το γεγονός ότι κρατούσε στον πάγκο βασικούς παίκτες επί πολλή ώρα αλλά και από την κριτική που ασκεί δημόσια σε αυτούς, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν αποχή από την προπόνηση!

Ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, βέβαια, στάθηκε η ήττα από τους Μπόστον Σέλτικς με 133-77, η οποία είναι πλέον η πιο ευρεία στην ιστορία του Σικάγο.

Στο meeting, λοιπόν, έδωσαν το παρών οι παίκτες και στη συνέχεια παρευρέθη κι ο Μπόιλεν μαζί με το προπονητικό τιμ. Ο ρούκι των Μπουλς, Γουέντελ Κάρτερ ανέφερε ότι οι δύο πλευρές μίλησαν με μεγάλη ειλικρίνεια κι ευθύτητα ενώ ο ίδιος ο Μπόιλεν τόνισε ότι αυτή η συνάθροιση ήταν “αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν”.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σικάγο Μπουλς απέλυσαν τον κόουτς, Φρεντ Χόιμπεργκ μετά από 3.5 σεζόν στον πάγκο της ομάδας κι είναι βέβαιο ότι η αντίθεση του μετριοπαθούς ύφους του με τη “σκληράδα” του Μπόιλεν έχει φανεί κάπως περίεργη στους παίκτες. Ο Μπόιλεν απολαμβάνει τη στήριξη του προέδρου, Τζον Πάξον αλλά και του τζένεραλ μάνατζερ, Γκαρ Φόρμαν, με αμφότερους να επικροτούν τις σκληρές τακτικές του ενώ ο Πάξον έχει δεσμευθεί μακροπρόθεσμη στήριξη στο πρόσωπό του.

Ο Μπόιλεν, βέβαια, δεν είναι κάποιος… άγνωστος στου κύκλους των Μπουλς, ευρισκόμενος στο Σικάγο ως βοηθός από το 2015 και παίρνοντας προαγωγή για πρώτη φορά πριν από μερικές ημέρες. Στο “παλμαρέ” του φιγουράρουν 3 δακτυλίδια πρωταθλητή ως βοηθός -2 με τους Ρόκετς κι 1 με τους Σπερς- ενώ έχει κάτσει ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του πανεπιστημίου της Γιούτα από το 2007 ως το 2011.

Οι Σικάγο Μπουλς μετρούν 8 ήττες στα τελευταία 9 ματς, με τη μία αυτή νίκη να έρχεται με τον Μπόιλεν στον πάγκο. επί των Θάντερ. Η ήττα-“μαμούθ” από τους Σέλτικς, όμως, αύξησε κατά πολύ τα “σύννεφα” πάνω από την ομάδα κι έβγαλε στην επιφάνεια την αγανάκτηση των παικτών, με αποκορύφωμα την αποχή από την προπόνηση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό στο Λος Άντζελες οι Μάβερικς

Προβάδισμα με 3-2 για τους Μάβερικς και τον Ντόνσιτς. Με μια εμφατική εμφάνιση οι Ντάλας Μ…