Κεντρική NBA ΛεΜπρόν και Γουέιντ για τελευταία φορά μαζί στο παρκέ! (vids)

ΛεΜπρόν και Γουέιντ για τελευταία φορά μαζί στο παρκέ! (vids)

lebron wade

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κι ο Ντουέιν Γουέιντ σημάδεψαν όσο ελάχιστοι το μπάσκετ της σύγχρονης εποχής. Οι δύο κολλητοί φίλοι αποτέλεσαν το κορυφαίο μπασκετικό δίδυμο του πλανήτη στο πρώτο μισό της δεκαετίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Εθνική των ΗΠΑ και κατέπληξαν τα πλήθη σε πολλαπλές περιστάσεις, χαρίζοντας μοναδικά duel στις περιπτώσεις που τέθηκαν αντίπαλοι.

Το χθεσινό ματς των Λέικερς εναντίον των Χιτ, όμως, ήταν το τελευταίο, στο οποίο ο Τζέιμς κι ο Γουέιντ μοιράστηκαν το ίδιο παρκέ…

Συγκεκριμένα, οι Λέικερς επιβλήθηκαν των Χιτ με 108-105 και σημείωσαν την 6η νίκη τους στα τελευταία 7 ματς, επαυξάνοντας την ανοδική τους πορεία. Όλη η ιστορία του παιχνιδιού, όμως, περιστράφηκε γύρω από το γεγονός ότι ο Γουέιντ τα έβαλε για τελευταία φορά απέναντι στον καλό του φίλο, καθώς ο “Flash” έχει ανακοινώσει ότι η φετινή θα είναι η τελευταία σεζόν του στο NBA.

Το παιχνίδι, μάλιστα, ολοκληρώθηκε ιδανικά, με τον Γουέιντ να έχει την μπάλα στην τελευταία κατοχή και να μαρκάρεται από τον ΛεΜπρόν, αναζητώντας το τρίποντο της ισοφάρισης. Ο θρύλος των Χιτ αστόχησε υπό ασφυκτική πίεση, ο ΜακΓκρούντερ δεν τα κατάφερε στην εκπνοή κι έτσι οι Λέικερς γλύτωσαν τον έξτρα χρόνο, με τους ΛεΜπρόν και Γουέιντ να μοιράζονται έναν θερμό εναγκαλισμό αμέσως μετά τη λήξη.

Ο ΛεΜπρόν δεν έκανε το… χατίρι στον παλιόφιλό του, καθώς κυριάρχησε εναντίον των Χιτ με 28 πόντους (10/19 σουτ), 9 ριμπάουντ και 12 ασίστ σε 38 λεπτά συμμετοχής. Ο παίκτης, όμως, που πραγματικά “σκότωσε” το Μαϊάμι ήταν ο Κάιλ Κούζμα με 33 πόντους και 14/22 σουτ, δίχως να υπάρχει απάντηση για το παιχνίδι του κοντά και μακριά από το καλάθι.

Από την άλλη, ο Γουέιντ έμεινε πλήρως ανενεργός στο πρώτο ημίχρονο αλλά βρήκε το χέρι του στην επανάληψη, εκεί όπου σκόραρε και τους 15 πόντους του! Επίσης, μοίρασε 10 ασίστ και κατέβασε 5 ριμπάουντ, αποδεικνύοντας ανά διαστήματα ότι η κλάση του παραμένει πολύ υψηλή!

Παρότι ήταν μέλος των αντιπάλων, οι φίλοι των Λέικερς απέδειξαν ότι οι θρύλοι του αθλήματος ξεπερνούν τα στενά όρια μιας φανέλας. Με συνεχή standing ovation, μοίρασαν απλόχερα την αγάπη τους προς τον σπουδαίο Γουέιντ ενώ, οι ιθύνοντες της ομάδας ετοίμασαν ένα ξεχωριστό, tribute βίντεο, το οποίο έπαιξε στα μάτριξ του γηπέδου.

Με όλες τις κάμερες να στρέφονται πάνω τους μετά το τέλος του αγώνα, οι ΛεΜπρόν και Γουέιντ αντάλλαξαν φανέλες, γέλασαν και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλον, όπως συνηθίζουν να κάνουν από τότε που βρέθηκαν στον “μαγικό” κόσμο του μπάσκετ και έδεσαν μεταξύ τους.

lebron wade 1

“Είναι γλυκόπικρη η γεύση. Πολλά συναισθήματα με κυριεύουν αυτή τη στιγμή, καθώς φεύγει ένας αδερφός από το παιχνίδι. Είχαμε τόσους “πολέμους” ο ένας εναντίον του άλλου αλλά κι ο ένας στο πλευρό του άλλου”, ανέφερε ο ΛεΜπρόν ενώ ο Γουέιντ τόνισε: “Απλά είμαι ευγνώμων που έγινα Ντραφτ την ίδια χρόνια με αυτόν τον τύπο. Η φιλία που έχουμε ξεπερνά το μπάσκετ αλλά θα μου λείψει πάρα πολύ όλο αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…