Κεντρική NBA Κυρίαρχος Αντετοκούνμπο, νέα νίκη των Μπακς επί των Νικς! (vid)

Κυρίαρχος Αντετοκούνμπο, νέα νίκη των Μπακς επί των Νικς! (vid)

giannis antetokounmpo knicks

Οι Νιου Γιορκ Νικς βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στον δρόμο των Μιλγουόκι Μπακς αλλά δεν κατόρθωσαν να τους αναχαιτίσουν. Η “συμμορία” του Γιάννη Αντετοκούνμπο επικράτησε με 112-96, χτίζοντας μόνιμη διψήφια διαφορά στα τελευταία 8 λεπτά κι έτσι επιβλήθηκε της ομάδας του “Μεγάλου Μήλου” για 2η φορά εντός των τελευταίων 3 ημερών, καθώς και για συνολικά φέτος, νικώντας τη μεταξύ τους “σειρά” με 3-1.

Με την επικράτηση αυτή, το Μιλγουόκι βελτίωσε το ρεκόρ του στο 24-10, φθάνοντας τις 8 νίκες στα τελευταία 10 ματς! Η 2η θέση της Ανατολής παραμένει σταθερά δική τους ενώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα επόμενα 5 παιχνίδια τους θα είναι εντός έδρας, με τη μόνη ομάδα εξ αυτών που έχει ρεκόρ άνω του 50% να είναι οι Τορόντο Ράπτορς! Πρόκειται, λοιπόν, για μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε οι Μπακς να γλυκοκοιτάξουν την πρωτιά, η οποία απέχει μόλις μία νίκη μακριά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι καταπληκτικός, με 31 πόντους, 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 4 τάπες σε σχεδόν 35 λεπτά συμμετοχής, πιάνοντας τέτοια νούμερα σε ένα ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης του Basketball-Reference!

Αυτό ήταν το 4ο σερί παιχνίδι του Αντετοκούνμπο εναντίον των Νικς με +30 πόντους, έχοντας 9/16 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 10/14 βολές, προκαλώντας συνεχή φθορά στους αντιπάλους με τον τρόπο που κέρδιζε τα φάουλ.

Ο Έλληνας σούπερ-σταρ, βέβαια, δεν ήταν μόνος του, με τον Κρις Μίντλετον να εκτελεί, επιτέλους, με πολύ καλά ποσοστά και να ολοκληρώνει το ματς με 25 πόντους (10/17 σουτ), 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Μπρουκ Λόπεζ συμπλήρωσε 17 πόντους με 3/6 τρίποντα (11/32 οι Μπακς) ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκντον συμπλήρωσε 15. Επίσης, ξεχωριστά credits αξίζουν στον Ντι Τζέι Γουίλσον, ο οποίος έχει αποδειχθεί δυνατό στήριγμα εν απουσία του Ερσάν Ιλιασόβα, τελειώνοντας το ματς με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Οι Μπακς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 23-13 στα πρώτα λεπτά, καθώς αστόχησαν στα πρώτα 8 τρίποντά τους αλλά μάζεψαν άμεσα τη διαφορά με σερί 11-2. Ακόμη, έτρεξαν επιμέρους σκορ 18-2 εντός της 2ης περιόδου, παίρνοντας το προβάδισμα οριστικά στην αναμέτρηση.

Για τους Νικς, ο Λιουκ Κορνέτ έκανε την έκπληξη, ξεκινώντας βασικός και πετυχαίνοντας 23 πόντους με 7/11 τρίποντα. Ο Νόα Βόνλε ήταν ξανά πολύ καλός εναντίον των Μπακς με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ ενώ ο Μούντιεϊ συμπλήρωσε 13 πόντους, μαζί με 6 ασίστ.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=x7BI4kzQE6M

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…