Κεντρική NBA Η χειρότερη ήττα στην ιστορία των Σικάγο Μπουλς! (vid)
NBA

Η χειρότερη ήττα στην ιστορία των Σικάγο Μπουλς! (vid)

chicago bulls

Οι Σικάγο Μπουλς φιγουράρουν στον “πλανήτη” του NBA από τη σεζόν 1966-67 αλλά το χθεσινό, ταπεινωτικό αποτέλεσμα κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς αποτελεί ιστορικό χαμηλό για εκείνους. Οι “ταύροι” ηττήθηκαν εντός έδρας με το εκκωφαντικό 133-77 (!), στην πιο ευρεία ήττα της ιστορίας τους, “καταρρίπτοντας” το -53 (127-74) που είχαν δεχθεί στο κεφάλι από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς τον Οκτώβριο του 2001!

Τα ρεκόρ, όμως, δεν σταματούν εδώ. Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε διαφορά νίκη στα χρονικά των Σέλτικς, με το προηγούμενο ρεκόρ να ανήκει στην ομάδα του 1962 και στη νίκη με 153-102 επί των Φιλαδέλφια 76ερς! Αυτές οι δύο είναι οι μοναδικές επικρατήσεις στην ιστορία της ομάδας με +50 πόντους, σύμφωνα με το StatMuse.

Οι Μπόστον Σέλτικς κατάφεραν και κάτι ακόμη, το οποίος φαντάζει ισάξιο με τα προαναφερθέντα κτορθώματα. Πιο αναλυτικά, οι “κέλτες” ισοφάρισαν το ρεκόρ της μεγαλύτερης εκτός έδρας νίκης στην ιστορία του NBA! Μονάχα οι Σιάτλ ΣούπερΣονικς του 1986 είχαν καταφέρει να “αλώσουν” μια έδρα με 56 πόντους διαφορά, επικρατώντας των Χιούστον Ρόκετς με 136-80.

Αυτή ήταν η 5η σερί επιτυχία για τους Σέλτικς, οι οποίοι έχουν βελτιώσει το ρεκόρ τους στο 15-10 μετά από το εξαιρετικά μέτριο ξεκίνημά τους τη φετινή σεζόν. Η διαφορά ήταν μονίμως διψήφια από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους Σέλτικς να περιορίζουν τους Μπουλς σε μόλις 17 πόντους σε 1η, 3η και 4η περίοδο αντίστοιχα ενώ, η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς ήταν οι 58 πόντοι.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ντάνιελ Τάις ήταν ο κορυφαίος παίκτης για τους Σέλτικς, με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 τάπες, έχοντας +50 στο plus/minus! Αυτό το +50 είναι ανεπανάληπτο στην ιστορία της Βοστόνης ενώ αποτελεί την 3η κορυφαία επίδοση στα χρονικά του πρωταθλήματος!

Τα highlights του… αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…