Κεντρική NBA Η απόλυτη αποθέωση του μυθικού Νοβίτσκι! (vid)
NBA

Η απόλυτη αποθέωση του μυθικού Νοβίτσκι! (vid)

dirk nowitzki

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι φθάνει σιγά-σιγά στο τέλος του “μαγευτικού” του ταξιδιού στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, έχοντας εξελιχθεί εδώ και πολλά χρόνια στον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία των Ντάλας Μάβερικς. Ο θρυλικός Γερμανός έχει αποκτήσει χαρακτήρα υπερήρωα στην καρδιά και τον νου των φιλάθλων της ομάδας και στην πρώτη εντός έδρας συμμετοχή του για φέτος, αποθεώθηκε όπως ακριβώς του αρμόζει.

Το παιχνίδι των Μάβερικς εναντίον των Κινγκς βρισκόταν στα μισά της 1ης περιόδου, όταν ο Νοβίτσκι σηκώθηκε από τον πάγκο, προκειμένου να περάσει στο παρκέ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η δράση εντός του αγώνα έλαβε δευτερεύουσα σημασία, με άπαντες τους παρευρισκομένους να σηκώνονται από τη θέση τους και να χαρίζουν ένα θερμό standing ovation σε μια μυθική φιγούρα του μπάσκετ.

Αυτό ήταν μονάχα το 2ο φετινό παιχνίδι του Νοβίτσκι και το πρώτο μέσα στο “σπίτι” του, καθώς είχε χάσει τα πρώτα 27 ματς εξαιτίας ενός τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο Ντιρκ έμεινε στο παιχνίδι για μόλις 8 λεπτά χθες, πετυχαίνοντας ένα καλάθι και μαζεύοντας 4 ριμπάουντ, μόλις στο 33ο παιχνίδι της καριέρας του στο NBA, στο οποίο έρχεται από τον πάγκο σε σύνολο 1.473 αγώνων!

Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα είναι η 21η σεζόν του Νοβίτσκι στο NBA, όλες με τη φανέλα του Ντάλας (ρεκόρ στην ιστορία του NBA) κι ενδέχεται να είναι κι η τελευταία, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν σχετικά με ενδεχόμενη απόσυρση του 40χρονου από την ενεργό δράση με την ολοκλήρωσή της.

Δείτε τη στιγμή της αποθέωσης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…