Κεντρική Διεθνή H ΑCB μέτοχος του Champions League

H ΑCB μέτοχος του Champions League

Η ισπανική Λίγκα (ACB) ενώνει τις δυνάμεις της με το Basketball Champions League… Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Από τις 11 Δεκεμβρίου 2018, η ACB, η ισπανική Λίγκα, που είναι δίχως καμία αμφιβολία η κορυφαία στην Ευρώπη, είναι συμμέτοχος στην κοινοπραξία του BCL!!!

Στη διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνέλευσης του Basketball Champions League, η Ισπανία, συναποφασίστηκε να πλαισιώσει ως μέλος του BCL τις υπόλοιπες 10 εγχώριες Λίγκες, που μαζί με την ULEB, κατέχουν το 50% της πρωτοπoριακής κοινοπραξίας που ιδρύθηκε μεταξύ της FIBA και των Ευρωπαϊκών Λιγκών το 2016.

Η απόφαση αυτή σφραγίζει την ανάπτυξη του Basketball Champions League ως μία αληθινά Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου συμμετέχουν 30 χώρες στια διαφορετικές φάσεις της. Επίσης σε αυτή την απόφαση αντανακλά ο βασικός στόχος του BCL, που δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός πλαισίου συνοχής, διαφάνειας και ενότητας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στηρίζοντας και προστατεύοντας παράλληλα τις εγχώριες εθνικές λίγκες.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε ως μέτοχοι μία αναπτυσσόμενη διοργάνωση όπως το Basketball Champions League, μαζί με άλλες 10 Λίγκες και την ULEB” είπε ο Αντόνιο Μαρτίν, πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που σήμερα είναι ο πρόεδρος της Λίγκας ACB.

“Οι ομάδες της Liga Endesa είχαν μία θαυμάσια παρουσία στη διοργάνωση, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στις τρεις σεζόν του Basketball Champions League” πρόσθεσε ο Αντόνιο Μαρτίν.

“Είμαστε ευτυχείς να καλωσορίσουμε την Λίγκα ACB ως συμμέτοχό μας. Ως μία γνήσια μπασκετική χώρα, η Ισπανία είναι μία πολύ σημαντική προσθήκη για εμάς, που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του Basketball Champions League, οι οποίες είναι η ευκαιρία στη συμμετοχή και η ευρωπαϊκή εκπροσώπηση. Μαζί με τις άλλες 10 ιδρυτικές Λίγκες όπως και την ULEB, η Ισπανική Λίγκα θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε και να αναπτύξουμε τη διοργάνωσή μας, ακόμα περισσότερο” είπε ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός”. 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μακάμπι – Γκαλίλ Γκιλμπόα 83-74: Έκανε το πρώτο βήμα

Πρώτο sold out μετά από ενάμισι χρόνο ήταν αυτό και δεν μπορούσε να συνδυαστεί με τίποτα λ…