Κεντρική Basket League Κύμη Εγραψε ιστορία ο Λιούις

Εγραψε ιστορία ο Λιούις

kimi aris omades

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Λιούις απέναντι στον Άρη έχοντας 11 πόντους και 11 ασίστ. Το ματς αυτό ήταν… ιδιαίτερο για τον Αμερικανό και ο ΕΣΑΚΕ εξηγεί το γιατί.

Διαβάστε…

“Ο Τζεκουάν Λιούις οδήγησε την Κύμη στην ανατροπή και τη μεγάλη νίκη επί του Άρη, φτάνοντας στο “double-double” με 11 πόντους και ισάριθμες ασίστ. Η επίδοση των 11 ασίστ έχει ξεχωριστή σημασία αφού δεν είναι μόνο ρεκόρ περιόδου για την Κύμη -κανείς άλλος φέτος δεν ξεπέρασε τις επτά όσες είχε ο Κάμφορ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ- αλλά και η κορυφαία επίδοση στην τριετή ιστορία της ομάδας της Εύβοιας στην Betshop Basket League.

Ο Λιούις ξεπέρασε την επίδοση των οχτώ ασίστ που είχαν πέρσι ο Θαντ ΜακΦάντεν στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings και πρόπερσι ο Μουχάμαντ Ελ-Αμίν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στη διαδρομή της Κύμης στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ασίστ σε ένα παιχνίδι και μόλις ο 3ος της φετινής Betshop Basket League μετά τον Τζέικ Όντουμ και τον Νικ Καλάθη.

Παράλληλα ο Λιούις έγινε ο 4ος παίκτης της Κύμης στο φετινό Πρωτάθλημα που έφτασε σε “double-double” μετά τους Χόρτον, Ουάσινγκτον και Μπολντς. Η ομάδα της Εύβοιας είναι η μόνη με τέσσερις παίκτες στη σχετική λίστα ενώ είναι και πρώτη με συνολικά έξι “double-double”, μπροστά από το Λαύριο Aegean Cargo, τον Κολοσσό H Hotels και τον Ήφαιστο που έχουν από τέσσερα.

*Ο Σταύρος Τουτζιαράκης έκανε μία από τις δύο τάπες της Κύμης, έφτασε τις 13 με τη φανέλα της και έγινε ο 4ος μπλοκέρ στην ιστορία της στην Betshop Basket League αφού ξεπέρασε τον Ντάνιελ Όρτον που είχε 12 στη σεζόν 2016-17.

Ο 31χρονος σέντερ έφτασε για πρώτη φορά φέτος σε διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας 12 αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι είχε από εννιά κόντρα στον Πανιώνιο και το Περιστέρι Βίκος Cola.

*Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Στέλιος Πουλιανίτης ξεπέρασε τα 100 στην κατηγορία.

*Τους 200 πόντους καριέρας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα ξεπέρασε ο Πάρης Μαραγκός με τους δύο που σημείωσε κόντρα στον Άρη.

*Σε ομαδικό επίπεδο, οι 57 πόντοι που δέχτηκε η Κύμη συνιστούν ρεκόρ περιόδου αφού η προηγούμενη καλύτερη αμυντική επίδοση της, ήταν εκείνη του αγώνα με τον Χολαργό στον οποίο δέχτηκε 66 πόντους.

Bohoridis301218

Ο Μποχωρίδης στους “100άρηδες” του Άρη

Στη λίστα των παικτών του Άρη που μέτρησαν τριψήφιο αριθμό αγώνων Πρωταθλήματος με τη φανέλα του, μπήκε ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 16ος παίκτης στην ιστορία των “κιτρινόμαυρων” στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τα 100.

*Με τους τέσσερις πόντους του ο Δημήτρης Βεργίνης έγινε ο 38ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στην Betshop Basket League που ξεπερνά τους 500 στην κατηγορία.

*Ο Γκάρι ΜακΓκί βελτίωσε κατά δύο ριμπάουντ το ατομικό ρεκόρ περιόδου. Είχε 13 ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν τα 11 στην πρεμιέρα με το Λαύριο Aegean Cargo. Ο Αμερικανός απείχε ένα ριμπάουντ από το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αφού είχε 14 στον 1ο προημιτελικό των πλέι οφ της προηγούμενης σεζόν με την Κύμη και απέναντι στον Ολυμπιακό.

*Το ατομικό του ρεκόρ περιόδου με 14 πόντους ισοφάρισε ο Ραμόν Χάρις. Τόσους είχε στα παιχνίδια με το Περιστέρι Βίκος Cola και τον ΠΑΟΚ.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο Άρης σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τους 57 πόντους του, έχοντας έναν λιγότερο από αυτούς που είχε στην προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Χολαργό.

*Σε αυτό συνετέλεσε και ο μεγάλος αριθμός λαθών του αφού είχε 18 όσα και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον ΠΑΟΚ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…