Κεντρική NBA Αποθεώθηκε μέσα στο Σικάγο ο Ντέρικ Ρόουζ! (vids)

Αποθεώθηκε μέσα στο Σικάγο ο Ντέρικ Ρόουζ! (vids)

derrick rose 1

Το πρώτο ματς που έπαιξε ποτέ μέσα στο Σικάγο ο Ντέρικ Ρόουζ ως αντίπαλος ήταν στις 5 Νοεμβρίου του 2016, όταν ο πρώην MVP φορούσε τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς κι αναζητούσε την ανάκτηση της αγωνιστικής του ταυτότητας. Εκείνη την ημέρα, οι οπαδοί των Μπουλς δεν φέρθηκαν και πολύ ευγενικά στον πρώην “ήρωά” τους, αποδοκιμάζοντάς τον κατά την παρουσίαση των ομάδων, καθώς και κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα χέρια του!

https://www.youtube.com/watch?v=j1UIsf14QA0

Το παθιασμένο κοινό του Σικάγο, όμως, δεν έμελλε να ξανακάνει το ίδιο λάθος και χθες. Τούτη τη φορά, ο Ρόουζ έλαβε το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο “δώρο” από τους φίλους της πρώην ομάδας του, γνωρίζοντας την απόλυτη αποθέωση κι ακούγοντας ξανά για γνώριμη -για εκείνον- φράση…

MVP, MVP!!!

https://twitter.com/espn/status/1078133614192328704

Δεν γινόταν να μην χαμογελάσω. Με έκανε να αναπολώ τα παλιά. Με τη σεζόν που κάνω φέτος, ήταν πολύ ξεχωριστό για μένα να έρθω εδώ και να παίξω”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρόουζ, ο οποίος επιδοκιμαζόταν συνεχώς μέσα στην “πατρίδα” του, το Σικάγο, κάθε φορά που γινόταν κάτοχος της μπάλας.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φαίνεται πως επηρέασε θετικότατα τον Ρόουζ, καθώς οδήγησε τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς σε ένα άνετο “διπλό” με 119-94. Συγκεκριμένα, ο MVP του 2011 τελείωσε το ματς με 24 πόντους, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 38 λεπτά συμμετοχής, με 11/19 σουτ κι ορισμένα καλάθια τρομερής δυσκολίας.

https://twitter.com/SportsCenter/status/1078105161128660992

Επρόκειτο για ένα ματς παλιών γνώριμων, όχι μόνο για την περίπτωση του Ρόουζ. Πιο αναλυτικά, οι Ταζ Γκίμπσον, Λουολ Ντενγκ, καθώς κι ο κόουτς, Τομ Θίμποντο, επέστρεψαν στο Σικάγο ενώ οι Κρις Νταν και Ζακ ΛαΒίν έπαιξαν εναντίον της πρώην ομάδας τους, των Τίμπεργουλβς.

Οι μέσοι όροι του εξαιρετικού φετινού Ρόουζ: 18.5 πόντοι, 2.8 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ ανά αγώνα με 48.5% στα σουτ εντός πεδιάς, 46.9% στα τρίποντα (1.5 εύστοχο ανά παιχνίδι), 84.2% στις βολές

Τα highlights του Ρόουζ από την επιστροφή στο “σπίτι” του

https://www.youtube.com/watch?v=CVW9Op8Kq-4

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…