Κεντρική NBA Απίστευτη ευστοχία των Κλίπερς, μπήκαν στα βιβλία των ρεκόρ! (vid)
NBA

Απίστευτη ευστοχία των Κλίπερς, μπήκαν στα βιβλία των ρεκόρ! (vid)

beverley

Μπορεί να μην βρήκαν το μονοπάτι προς τη νίκη απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, με τον Στεφ Κάρι να τους καταβάλλει σχεδόν στην εκπνοή, αλλά οι Λος Άντζελες Κλίπερς κατόρθωσαν να εισέλθουν στα βιβλία των ρεκόρ, χάρη στην ανεπανάληπτη αποδοτικότητά τους πίσω από τη γραμμή του τριπόντου!

Συγκεκριμένα, οι Κλίπερς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 18/23 τρίποντα, έχοντας ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 78.2%! Η επίδοση αυτή αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία του NBA, όσον αφορά τις ομάδες που έχουν εκτελέσει τουλάχιστον 20 τρίποντα σε ένα ματς!

Το παρακάτω γράφημα είναι άκρως ενδεικτικό του πόσο αποδοτικοί ήταν οι Κλίπερς μέσα στην Oracle Arena, έχοντας απόλυτη ευστοχία από τις γωνίες (5/5), καθώς και 8/9 τρίποντα από το αριστερό φτερό! Το μόνο “αδύναμο” σημείο τους ήταν η κορυφή, από όπου και βρήκαν σίδερο τα 3 από τα 5 χαμένα τρίποντά τους.

Δείτε το σχετικό γράφημα

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κλίπερς έσπασαν και το ρεκόρ ημιχρόνου, με 13/16 τρίποντα στα πρώτα 24 λεπτά! Ουδεμία άλλη ομάδα στα χρονικά της λίγκας έχει επιδείξει τέτοιο ποσοστό ευστοχίας στο πρώτο μισό μιας αναμέτρησης, με μίνιμουμ 13 προσπάθειες πίσω από τα 7.25 (πηγή: ESPN).

Ακόμα και με τέτοια, θαυματουργά κατορθώματα, όμως, οι Κλίπερς δεν κατόρθωσαν να υποτάξουν τον “γίγαντα” που ονομάζεται Γκόλντεν Στέιτ, καθώς οι Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ ήταν ασταμάτητοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά οι παίκτες που σημείωσαν τρίποντο από πλευράς Κλίπερς

  • Τομπάιας Χάρις: 6/7 τρίποντα
  • Ντανίλο Γκαλινάρι: 5/5 τρίποντα
  • Έιβερι Μπράντλεϊ: 2/3 τρίποντα
  • Πάτρικ Μπέβερλι: 2/3 τρίποντα
  • Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ: 1/1 τρίποντο
  • Λου Γουίλιαμς: 1/1 τρίποντο

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…