Κεντρική NBA Κάρι και Ντουράντ: Το κορυφαίο δίδυμο του NBA σε πλήρη ισχύ! (vids)
NBA

Κάρι και Ντουράντ: Το κορυφαίο δίδυμο του NBA σε πλήρη ισχύ! (vids)

steph curry kevin durant

Ο Στεφ Κάρι συνηθίζει να “απασφαλίζει” στα παιχνίδια εναντίον των Λος Άντζελες Κλίπερς, πραγματοποιώντας “εκρηκτικές” εμφανίσεις εναντίον τους ανά τα χρόνια. Η χθεσινή βραδιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τον ιθύνοντα νου των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να ξεδιπλώνει μια μεγάλη γκάμα του ρεπερτορίου του και να οδηγεί τους πρωταθλητές σε μια οριακή νίκη με 129-127.

Ειδικότερα, ο Κάρι σταμάτησε στους 42 πόντους με 6/7 δίποντα, 6/15 τρίποντα και 12/13 βολές σε 36 λεπτά συμμετοχής ενώ κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ. Κανένα καλάθι του, βέβαια, δεν ήταν σημαντικότερο από το λέι-απ που πέτυχε σχεδόν στην εκπνοή, διαχωρίζοντας τις δύο ομάδες μια για πάντα στο σκορ!

Οι Κλίπερς επέλεξαν άμυνα αλλαγών στην πιο κρίσιμη κατοχή του αγώνα, ώστε να εκμεταλλευτούν τα γρήγορα πόδια του Μοντρέζλ Χάρελ, τα οποία τον βοηθούν στο να μαρκάρει παίκτες στην περιφέρεια. Ο Χάρελ ήταν αποφασισμένος να πιέσει τον Κάρι στο όριο αλλά ο σούπερ-σταρ του Γκόλντεν Στέιτ άλλαξε κατεύθυνση με μια ταχύτατη ραχιαία ντρίμπλα και μπήκε στον κεντρικό διάδρομο. Στη συνέχεια, προστάτευσε την μπάλα με το σώμα του, έκανε ένα μικρό σπάσιμο της μέσης κι άφησε την μπάλα στο καλάθι με ταμπλό, “σφραγίζοντας” τη νίκη!

Κατά τα άλλα, ο Κάρι εκτελούσε μετά από ντρίμπλα, πραγματοποιούσε τη συνηθισμένη, αδιάκοπη κίνηση χωρίς την μπάλα ενώ εκμεταλλευόταν και τα μις-ματς, είτε πηγαίνοντας προς το καλάθι, είτε σταματώντας για να σουτάρει.

Τα highlights του Κάρι

https://www.youtube.com/watch?v=B2V-L1H8pGM

Ο Κάρι, βέβαια, έχει στο πλευρό του έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών, ο οποίος μπορεί να βάλει “φωτιά” στα καλάθια ανά πάσα στιγμή. Ο λόγος για τον Κέβιν Ντουράντ, με τον “KD” να σταματά στους 35 πόντους με πολύ υψηλή αποδοτικότητα (10/19 σουτ, 12/15 βολές) ενώ μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ σε 38 λεπτά συμμετοχής, δίνοντας και 3 τάπες!

Ο Ντουράντ σάρωσε με τις αγαπημένες του εκτελέσεις από μέση και μακρινή απόσταση, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι σουτάρει πάντοτε πάνω από τα κεφάλια των αντιπάλων του. Επίσης, έβγαινε από pin-down σκριν ενώ έκανε και διεισδύσεις προς το καλάθι, κερδίζοντας αρκετά φάουλ.

Τα highlights του Ντουράντ

https://www.youtube.com/watch?v=gBb9dJmytqc

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…