Κεντρική NBA Τζίμι Μπάτλερ, ένας στυγνός “δολοφόνος”! (vids)

Τζίμι Μπάτλερ, ένας στυγνός “δολοφόνος”! (vids)

butler embiid

Ο Τζίμι Μπάτλερ προσγειώθηκε στη Φιλαδέλφια, με σκοπό να προσφέρει τα μέγιστα σε ποικίλους τομείς, στους οποίους οι Σίξερς έπασχαν. Πρόκειται για έναν two-way αστέρα, με έμφαση στο πικ-εν-ρολ και το isolation παιχνίδι, έναν καταπληκτικό σκόρερ μετά από ντρίμπλα ενώ δεν κρύβεται καθόλου από τα ηγετικά του καθήκοντα, όντας ένας ξεκάθαρος leader.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό του Μπάτλερ, όμως, είναι η ικανότητά του να λειτουργεί αποτελεσματικά υπό καθεστώς πίεσης, όταν ο χρόνος του αγώνα ξεκινά να “πεθαίνει” και το ματς οδεύει προς την τελική του “μάχη”. Μετά τους Σάρλοτ Χόρνετς, λοιπόν, και οι Μπρούκλιν Νετς υποκλίθηκαν στην κλάση του, στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 125-124 υπέρ των Νετς, ο Μπάτλερ πήρε την μπάλα στην αγαπημένη του θέση, το δεξιό “φτερό”. Ο Ρόντε Χόλις-Τζέφερσον ήταν στο μαρκάρισμά του, ένας αθλητικός και μακρύς παίκτης. Με το χρονόμετρο να “τρυπά” τα 5 δευτερόλεπτα, είχε έρθει η ώρα για δράση…

Hesitation, μία ντρίμπλα, step-back, side-step, εκτέλεση. Αυτή ήταν η διαδικασία που χρειάστηκε ο Μπάτλερ, ώστε να σκοράρει το τρίποντο και να χαρίσει τη νίκη στους Σίξερς, την 5η τους στα 7 ματς με τον “Jimmy Buckets” στο ρόστερ!

Αξίζει να αναφερθεί, βέβαια, ότι ο Μπάτλερ σημείωσε ένα πανομοιότυπο νικητήριο καλάθι μόλις πριν από 8 ημέρες εναντίον των Χόρνετς, αποδεικνύοντας ξανά ότι το clutch γονίδιό του είναι ιδιαίτερα ισχυρό!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…