Κεντρική Basket League Κύμη Τσιάρας:”Άμυνα και ρυθμός θα κρίνουν τον νικητή”

Τσιάρας:”Άμυνα και ρυθμός θα κρίνουν τον νικητή”

Ο Γιώργος Τσιάρας μίλησε στο μπλογκ του για τα ιδιαίτερα παιχνίδια με την ΑΕΚ καθώς εκεί ανδρώθηκε μπασκετικά ενώ χαρακτήρισε ”κλειδιά” του αγώνα την άμυνα και τον ρυθμό που θα επιβάλλει η Κύμη.

Το μπλογκ του Τσιάρα στον ΕΣΑΚΕ:

Κάθε παιχνίδι με την ΑΕΚ κρύβει έναν ιδιαίτερο συναίσθημα.

Γεια σας φίλοι μου,

Βρισκόμαστε ξανά λίγο πριν από ένα μεγάλο εντός παιχνίδι για την ομάδα της Κύμης. Το Σάββατο φιλοξενούμε την ΑΕΚ και πραγματικά πιστεύω ότι το γήπεδο μας πρέπει να είναι κατάμεστο σε αυτήν την αναμέτρηση. Μια πιθανή νίκη θα είναι πολύ σημαντική για εμάς, όχι μόνο για αγωνιστικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Θα μας δείξει ότι παρά τα όποια προβλήματα μας μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια ακόμα και τις πλέον δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος και ότι έχουμε την δύναμη να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Επιπλέον, θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε σιγά σιγά την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και την σταθερότητα που χρειάζεται η ομάδα, πράγμα που πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Προσωπικά για εμένα κάθε παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ κρύβει έναν ιδιαίτερο συναίσθημα. Είναι η ομάδα στην οποία ανδρώθηκα μπασκετικά, έγινα επαγγελματίας, έζησα τις πρώτες μου μεγάλες χαρές και τις πρώτες μεγάλες στεναχώριες ως αθλητής και γνώρισα την μεγαλύτερη μου ίσως στιγμή μέσα στα παρκέ, την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος του 2002.

Τότε είχα την τύχη να έχω συμπαίκτες αθλητές που τίμησαν το ελληνικό μπάσκετ, όπως ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Νίκος Χατζής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Χρήστος Ταπούτος, ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Νίκος Ζήσης, με τον οποίο μας συνδέει αδερφική φιλία μέχρι σήμερα. Ενδεικτικό για την τότε ομάδα μας είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά έγιναν βασικά μέλη της Εθνικής Ελλάδας και την βοήθησαν να φτάσει σε ιστορικές επιτυχίες.

‘Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, η παρακμή που γνώρισε η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια και η απουσία της για τρία χρόνια από το κορυφαίο επίπεδο μας στεναχώρησε όλους όσους έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές με την φανέλα της. Τώρα όμως έχει επιστρέψει για τα καλά, έχει βρει τον δρόμο της και επιστέγασμα αυτού ήταν η περσινή κατάκτηση του Champions League, μια επιτυχία που συγκίνησε όλους όσους αγαπάμε το ελληνικό μπάσκετ.

Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω ξανά πόσο σημαντική θα είναι η νίκη για την ομάδα μας, την Κύμη, στο αυριανό παιχνίδι. Πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να τρέξουμε όταν έχουμε τις ιδανικές συνθήκες, να παίξουμε δυνατή άμυνα και να διεκδικήσουμε με πάθος όλες τις κατοχές. Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην επικράτηση και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας και στους εαυτούς μας!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…