Κεντρική Διεθνή Τίμησαν τη μνήμη του Πάτρικ Μπάουμαν

Τίμησαν τη μνήμη του Πάτρικ Μπάουμαν

patrick baumann

Κόσμος του μπάσκετ αλλά και προσωπικότητες από την πολιτική και αθλητική κοινότητα τίμησαν τον εκλιπόντα Γενικό Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, στην κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο Καθεδρικό Ναό της Notre Dame στη Λωζάνη.

Απέτισαν φόρο τιμής αλλά και έδειξαν την συμπαράσταση τους η αντιπροσωπεία της FIBA ​​αποτελούμενη από στελέχη και προσωπικό της Ομοσπονδίας. Συνάδελφοι της ΔΟΕ, αξιωματούχοι της GAISF και πολλοί άλλοι.

Ο Πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο Δήμαρχος της Λωζάνης Γκρεγκουάρ Ζινό, ο σύμβουλος του καντονιού Βο, ο Φιλίπ Λεμπά και ο Γκι Παρμελάν, μέλος του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και Υπουργός Αθλητισμού μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το έργο αλλά και τον άνθρωπο Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο κ. Μουρατόρε δήλωσε: “Για μένα, πάνω απ ‘όλα, ήταν ένας φίλος, ένας πραγματικός φίλος στον οποίο πάντα μπορούσα να υπολογίζω. Ηταν επίσης σύζυγος και πατέρας, για τον οποίο η οικογένεια ήταν πρωταρχικής σημασίας. Οπως πάντα έλεγε ο Πάτρικ: “Θα είμαστε πάντα ένα ομαδικό σπορ”. Αυτό ισχύει πραγματικά βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Η λέξη “ομάδα” σημαίνει ότι για να πετύχουμε κάτι, πρέπει να συνεργαστούμε. Χωρίς τον Πάτρικ, το μπάσκετ δεν θα ήταν ένα άθλημα με τόσο μεγάλη παγκόσμια εμβέλεια, όπως είναι σήμερα. Το πάθος του, η συνεχής αφοσίωσή του, η εργατικότητά του, σε συνδυασμό με την θαυμάσια προσωπικότητά του, άφησαν το σημάδι του Πάτρικ στην ιστορία της FIBA ​​και του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Πάτρικ ήταν ένας άνθρωπος που ένιωσε πολύ έντονα ότι ο αθλητισμός είχε τη δύναμη να αλλάξει ζωές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…