Κεντρική NBA Τα δάκρυα, η αποθέωση και τα λόγια του απίθανου Ρόουζ! (vids+pics)
NBA

Τα δάκρυα, η αποθέωση και τα λόγια του απίθανου Ρόουζ! (vids+pics)

derrick rose

Ο Ντέρικ Ρόουζ κρατούσε πολλά μέσα του επί πολύ καιρό. Τόσοι τραυματισμοί, τόσα πισωγυρίσματα, τόσες χαμένες ευκαιρίες μετάλλαξαν προς το χειρότερο μια καριέρα που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία. Ο MVP του 2011 κινδύνευε να μείνει εκτός NBA μόλις 7 χρόνια αργότερα, στα 29 του, μέχρι ο Τομ Θίμποντο να του εμπιστευτεί μια θέση στη second unit των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ σε αυτό που ήταν κάποτε, ίσως το στυλ του να μην “κολλάει” στις σύγχρονες επιταγές του NBA αλλά είναι φανερό πως ο Ρόουζ εξακολουθεί να κρύβει πολύ μπάσκετ μέσα του. Το χθεσινό ρεκόρ καριέρας με 50 πόντους απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, την ομάδα που τον “έκοψε” πέρσι από το ρόστερ της, ήταν η επιτομή της “εκρηκτικής” εμφάνισης, με τον ίδιο να ξεσπά αμέσως με το που ήχησε η κόρνα της λήξης και να γνωρίζει την αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

https://twitter.com/espn/status/1057827610103820289

Οι δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ματς αποτελούν ωδή στην επιμονή και την αυταπάρνηση: “Όλο αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα. Έχω δουλέψει πάρα πολύ. Όλο αυτό το έκανα για την ομάδα και για τους φανς. Κάνω τα πάντα για να νικήσω. Οι συμπαίκτες μού έλεγαν πριν από το ματς να κάνω απλά το παιχνίδι μου κι απόψε ήταν μια απίθανη βραδιά”, τόνισε ο Ρόουζ, με τη συγκίνηση να είναι εμφανής στο πρόσωπό του.

Οι φίλοι των Τίμπεργουλβς ξέσπασαν σε ιαχές, φωνάζοντας “MVP, MVP” προς τον πρώην κάτοχο του εν λόγω βραβείου! Ολόκληρος ο οργανισμός του NBA υποκλίθηκε στην εμφάνισή του, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να χαρακτηρίζει την πορεία του ως “την επιτομή της επιμονής” ενώ ο Κέβιν Ντουράντ εξέφρασε την απέραντη χαρά του.

Το πιο ωραίο μήνυμα, όμως, το έστειλε ο Ντουέιν Γουέιντ, γράφοντας στην ανάρτησή του στο Twitter: “Χαμογελάω λες και σκόραρα εγώ 50 πόντους! Κάθε μπασκετόφιλος του πλανήτη οφείλει να νιώθει καλά για τον Ρόουζ“.

Τέλος, η χαρά των συμπαικτών του δεν θα μπορούσε να κρυφτεί, αποθεώνοντας με… μπουγέλο τον Ρόουζ κατά την είσοδό του στα αποδυτήρια!

https://twitter.com/espn/status/1057846665305042944

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…