Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Στα… σχοινιά ο Βασιλακόπουλος

Στα… σχοινιά ο Βασιλακόπουλος

Έτρεχαν και δεν έφταναν οι επιτελείς της ΕΟΚ, προκειμένου να πείσουν τον Ανέστη Πανταζή και τους 12 διαιτητές, που αψήφησαν την εξουσία του και κινήθηκαν δικαστικά για να πάρουν τα δεδουλευμένα. Ήταν τέτοια η πρεμούρα τους να υπογράψουν «συνθηκολόγηση» και να μην φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια, που πλήρωσαν σε δύο δόσεις, που κατέβαλλαν την πρώτη πριν τη συμφωνημένη ώρα, που έδωσαν… γη και ύδωρ.

Αρκεί να σκεφτείτε πως κάποιοι εκ των διαιτητών ΔΕΝ ήθελαν τη συμφωνία, άλλος γιατί ζητούσε και τόκους (δικαιολογημένα), άλλος γιατί ήθελε σε μία δόση τα χρήματά του. Εντέλει η λογική, καθώς η συμφωνία ήταν… τίμια, επικράτησε και το πρόβλημα διευθετήθηκε.

Με σύμμαχο την ΟΔΚΕ (αλίμονο), εν τη απουσία του ΣΕΔΚΑ (του μεγαλύτερου Συνδέσμου της χώρας), ο Γιώργος Βασιλακόπουλος προσπαθεί να… σβήσει τη φωτιά. Δεν το κάνει επειδή αίφνης αγάπησε τους διαιτητές και αντιλαμβάνεται το δίκαιο των αιτημάτων τους. Στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι πως κάθε μήνας που περνά, γλιτώνει χρήματα, καθώς παρέρχεται η πενταετία και κάποια από τα χρωστούμενα παραγράφονται.

Αρκετοί διαιτητές σκέφτονται να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξαν οι πρώτοι… γενναίοι, άλλοι φοβούνται ότι αυτό θα σημάνει απώλεια εισοδημάτων, καθώς δύσκολα θα πάρουν ορισμούς. Στην ΕΟΚ, πάντως, φοβούνται ακόμα περισσότερο ότι θα ξεσπάσει τσουνάμι, γι’ αυτό και τρέχουν. Μόνο που τρέχουν σε λάθος κατεύθυνση…

Βλέπετε, η… μπόρα έρχεται από άλλο σημείο. Ο Σπύρος Γκόντας και ο Γιάννης Φούφης όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά μετά τη δικαίωσή τους από το ΑΣΕΑΔ μπαίνουν σε πιο δυναμικές μορφές διεκδίκησης. Μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δεν έχει φτάσει ήδη, θα πάει στα γραφεία της ΕΟΚ η… λυπητερή.

Δικαστικά διεκδικούν διαφυγόντα εισοδήματα, από τη στιγμή που επισήμως (με τη βούλα του ΑΣΕΑΔ) παρανόμως δεν ορίζονταν στους αγώνες των ελληνικών διοργανώσεων. Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή ποσά, αλλά μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και το χειρότερο γι’ αυτούς που έχουν «σημαδέψει», είναι πως οι δύο διαιτητές δεν κινούνται απρόσωπα εναντίον της ΕΟΚ και της ΚΕΔ, αλλά και προσωπικά όσων θεωρούν ότι τους έβλαψαν, ζητώντας να πληρώσουν από την τσέπη τους το… μάρμαρο.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως ακόμα κι αν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας, η απαίτηση των δύο διαιτητών θα τον κυνηγά και μετά, καθώς είναι στη διακριτική ευχέρεια της επόμενης διοίκησης να πληρώσει για λογαριασμό του, ή να του στείλει το… μπιλιέτο.

Αντιλαμβάνεστε πως έχουμε φτάσει στο σημείο που είναι ο… λαιμός του μπουκαλιού κι είναι πολύ στενός, για να χωρέσουν τόσοι άνθρωποι, οι οποίοι πέρασαν τον Ρουβίκωνα και βγαίνουν απέναντι, έτοιμοι να διεκδικήσουν ό,τι τους έχουν στερήσει παρανόμως αυτοί που διαφεντεύουν το ελληνικό μπάσκετ. Όπως αντιλαμβάνεστε το… πάρτι έχει ξεκινήσει, η μουσική ανεβαίνει και το σκληρό ροκ θέλει καλούς… χορευτές και αντοχές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Όλοι μέσα πλην Φόστερ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου για την Ε…