Κεντρική NBA Πόποβιτς: “Έχει χαθεί η ομορφιά του μπάσκετ, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε”
NBA

Πόποβιτς: “Έχει χαθεί η ομορφιά του μπάσκετ, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε”

gregg popovich spurs

Την άποψη του για το σύγχρονο μπάσκετ σχολίασε ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίστηκε απογοητευμένος και έδειξε την απέχθεια του για το τρίποντο, τονίζοντας πως έχει χαθεί η ομορφιά του αθλήματος.

“Το παιχνίδι της ρακέτας έχει τελειώσει. Πρέπει να έχεις παίκτες που μπορούν να μπουν μέσα, πρέπει να έχεις παίκτες που μπορούν να αλλάξουν, πρέπει να έχει μεγαλόσωμους παίκτες που να μπορούν να τα βάλουν με τους κοντούς και κυρίως πρέπει να έχεις παίκτες που να μπορούν να σουτάρουν.

Στις μέρες μας υπάρχει μεγάλη προσοχή στο τρίποντο. Τώρα κοιτάς το χαρτί της στατιστικής μετά το παιχνίδι και το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι τα τρίποντα. Αν βάλεις τρίποντα και οι άλλοι δεν βάλουν, κέρδισες. Δεν κοιτάς τα ριμπάουντ ή τα λάθη ή σε πόσους αιφνιδιασμούς η άμυνα σου είχε ανάμιξη. Κανείς δεν νοιάζεται. Τόση επίδραση έχει το τρίποντο και αυτό είναι κάτι που έχει αποδειχθεί από το πως παίζουν οι ομάδες.

Το σιχαίνομαι, πάντα το έκανα. Σιχαίνομαι το τρίποντο για πάνω από 20 χρόνια. Γι’ αυτό αστειεύομαι όλη την ώρα, αν θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή, ας βάλουμε και τετράποντο. Γιατί αν όλοι αγαπούν το τρίποντο, θα τους αρέσουν και τα τετράποντα. Οι άνθρωποι θα ξεσηκώνονται και με τα πεντάποντα. Θα είναι τέλεια. Δεν υπάρχει μπάσκετ πλέον, δεν υπάρχει ομορφιά σε αυτό. Είναι βαρετό. Αλλά είναι αυτό που είναι και πρέπει να προσαρμοστούμε”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…