Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Όποιος… ζορίζει, κερδίζει

Όποιος… ζορίζει, κερδίζει

anestis pantazis

Γιώργος Κογκα λίδηςΕίμαστε από τους λίγους (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και περισσεύουν κιόλας), που δεν ακολουθήσαμε τη… γραμμή («ό,τι δεν γράφεται είναι σαν να μην έγινε») και καταγράψαμε το ρεπορτάζ. Από την πρώτη στιγμή που 12 διαιτητές αψήφησαν τον… τσαμπουκά των κρατούντων και βγήκαν στο… αντάρτικο. Οι άνθρωποι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Επειδή όλα έχουν την αξία και τη σημασία τους, αρχικά -στα πρώτα εξώδικα- η ΕΟΚ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία που της ζητήθηκαν από τους διαιτητές, για τους αγώνες που είχαν χρησιμοποιηθεί. Όταν από τα εξώδικα πέρασαν στο επόμενο βήμα, έδωσε όλα τα στοιχεία, περνώντας προς τα έξω (μέσω φιλικά προσκείμενων πρόθυμων παπαγαλακίων) ότι δεν τρέχει τίποτα και πως θα πάρουν τα λεφτά τους σε 10 χρόνια με δόσεις.

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες. Όχι μόνο δεν άφησε την υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια, όχι μόνο ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ να καταβάλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό σε αυτούς που το διεκδίκησαν, όχι μόνο το μοίρασε σε μόλις δύο δόσεις (Νοέμβριος / Δεκέμβριος), αλλά η πρώτη δόση μπήκε πριν την ώρα της!

Ο Ανέστης Πανταζής, που ξεκίνησε την όλη ιστορία έγραψε στο facebook: «Ήρθε η μέρα που 12 τρελοί πεισματάρηδες, με ήθος και αξιοπρέπεια, κάναμε την ΕΟΚ να καταλάβει ότι δεν είναι ανίκητη! Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς και τον κάθε ένα ξεχωριστά που με ακολουθήσατε, με εμπιστευθήκατε και πιστέψατε σε όλο αυτό. Εμείς το χρέος μας, πρώτα προς τους εαυτούς μας και μετά για όλους τους παλιούς συναδέλφους (καλούς, ή κακούς) το κάναμε. Ήταν και η υπόσχεσή μου ότι θα παλέψω για τα χρήματα που ανήκουν στους διαιτητές, όταν ακόμα ήμουν ενεργός…

Ευχαριστώ την δικηγόρο μας κ. Ματίνα Κωνσταντούλα για τον επαγγελματισμό και τη βοήθεια της. Εύχομαι κάποια στιγμή να καθαρίσει ο χώρος από όλους αυτούς που έχουν μπαστακοθεί σε μια καρέκλα, καταστρέφουν και βρωμίζουν Με την κατάχρηση εξουσίας και με τις επιλογές τους το άθλημα που αγαπάμε.

Ηθικό δίδαγμα: Όταν κάτι σου ανήκει και το αξίζεις… Να το διεκδικείς! Είμαι στη διάθεση πάντα αυτών που αγαπάνε και θέλουν να βοηθήσουν το άθλημα μας».
Το πρώτο συμπέρασμα: Ο (στην ουσία έκπτωτος) βασιλιάς είναι γυμνός. Φοβισμένος, ανήμπορος να αντιδράσει σε όποιον αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Στην περίπτωσή του(ς), ο… φόβος είναι μόνο στο μυαλό εκείνων που απλά έμαθαν να προσκυνούν. Αντίθετα, εκείνοι που ύψωσαν κεφάλι, που δεν έσκυψαν, δικαιώθηκαν.

Ερώτηση: Οι 12 είδαν τους λογαριασμούς τους να γεμίζουν με χρήματα και πριν φύγει το 2018 θα έχουν αποπληρωθεί. Αλήθεια, ο ΣΕΔΚΑ, ο Σύνδεσμος Διαιτητών της Αθήνας, αυτός που έχει τα περισσότερα μέλη (άρα και τις μεγαλύτερες οφειλές) τι κάνει; Παραμένει πιστός στον Βασιλακόπουλο, ή στους διαιτητές που εξέλεξαν τη διοίκηση; Αλήθεια, οι υπόλοιποι διαιτητές θα λένε χαμηλόφωνα πόσο… μάγκες ήταν οι 12, ή θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…