Κεντρική NBA Οι Μιλγουόκι Μπακς “κομμάτιασαν” τους Γουόριορς! (vids)

Οι Μιλγουόκι Μπακς “κομμάτιασαν” τους Γουόριορς! (vids)

giannis antetokounmpo

Με τρομερά πειστική παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ, οι Μιλγουόκι Μπακς “εισέβαλαν” στο “άντρο” των πρωταθλητών κι άφησαν συντρίμμια πίσω τους! Τα “ελάφια” συνέτριψαν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 134-111 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 9-2, “σπάζοντας” το σερί 8 νικών των “dubs”.

Το απόλυτο “κλειδί” της επιτυχίας των Μπακς αποτέλεσαν, φυσικά, οι πόντοι μέσα στη ρακέτα, με την τρομερή δυναμική τους πίσω από το τρίποντο να έρχεται, για πρώτη φορά, σε δεύτερη μοίρα. Ειδικότερα, το Μιλγουόκι σκόραρε 84 πόντους μέσα στο “ζωγραφιστό” των Γουόριορς, τους περισσότερους που έχουν δεχθεί οι πρωταθλητές από την έλευση του Στιβ Κερ κι έπειτα, με την προστασία του καλαθιού τους να επηρεάζεται σημαντικά από την απουσία του κορυφαίου αμυντικού, Ντρέιμοντ Γκριν.

Θα πρέπει, σαφώς, να γίνει ξεχωριστή αναφορά στους 23 πόντους των Μπακς από τα 18 λάθη των Γουόριορς αλλά κι οι 20 πόντοι που πέτυχαν οι νικητές στο ανοικτό γήπεδο, με τα δύο αυτά στατιστικά να συνδυάζονται στην καθοριστική, 3η περίοδο. Εκείνο ήταν και το χρονικό διάστημα που οι Γουόριορς έπεσαν οριστικά “νοκ-άουτ”, παρότι συνηθίζουν να κυριαρχούν έναντι των αντιπάλων τους εντός αυτού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε να αποκτά την τελική του μορφή στα μέσα της 2ης περιόδου, όπου οι Μπακς “έτρεξαν” σερί 11-0 κι έφθασαν σε διψήφια διαφορά (55-41 από 44-41). Το ημίχρονο έληξε με σκορ 64-51 ενώ, το επιμέρους σερί του 3ου δωδεκαλέπτου ανήλθε στο 41-28, καθιστώντας την 4η περίοδο ως… προαιρετική!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κύριο “κάδρο” των νικητών. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ τελείωσε το ματς με 24 πόντους (7/16 σουτ, 10/11 βολές), 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες σε μόνο 26 λεπτά συμμετοχής! Το στοιχείο που κυριάρχησε στο παιχνίδι του ήταν το ανελέητο slashing προς το καλάθι, βρίσκοντας με άνεση τον δρόμο προς τη ρακέτα, εκμαιεύοντας την επαφή κι αποδεικνύοντας ότι είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη στις δυναμικές διεισδύσεις προς το καλάθι!

https://twitter.com/Bucks/status/1060765465507618818

Πρώτος σκόρερ κι MVP των Μπακς, όμως, ήταν ο Έρικ Μπλέντσο με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ κι 6 ασίστ, σουτάροντας με απίθανα ποσοστά (10/12 σουτ) κι επισκιάζοντας απόλυτα τον Στεφ Κάρι στο μεταξύ τους match-up με την physical άμυνά του! O Μάλκολμ Μπρόγκντον έβαλε τους 13 από τους 20 πόντους του στην 3η περίοδο, καθιστώντας οριστική την κυριαρχία της ομάδας του, ο Κρις Μίντλετον είχε 17 πόντους κι 6 ασίστ ενώ ο Πατ Κόνανγκτον έκανε την έκπληξη από τον πάγκο με το παιχνίδι του χωρίς την μπάλα (15 πόντοι, 7/11 σουτ).

Το αξιοθαύμαστο στοιχείο του αγώνα ήταν το γεγονός ότι οι Μπακς έδωσαν πραγματικό σόου στην επίθεση, δίχως να βάζουν τρίποντα! Οι “βόμβες” από τα 7.25 αποτελούν το σήμα-κατατεθέν τους για φέτος αλλά η ομάδα του Γουισκόνσιν μπόρεσε να αλώσει την Oracle Arena με μόνο 9/35 τρίποντα, δείγμα της απίθανης απόδοσής τους κάτω από το καλάθι.

Από την άλλη πλευρά, ο Κλέι Τόμπσον σκόραρε 24 πόντους με 9/15 σουτ, ο Κέβιν Ντουράντ πρόσθεσε 17, μαζί με 9 ασίστ ενώ ο Κουιν Κουκ πέτυχε 15 πόντους αλλά ήταν όλοι σε καθεστώς garbage time. Το Γκόλντεν Στέιτ κατέγραψε τη χειρότερη εντός έδρας αμυντική του επίδοση από τον Μάρτιο του 2009 ενώ η απουσία του Γκριν τους επηρέασε και επιθετικά, με τον τομέα της δημιουργίας να μην είναι και τόσο εύκολος για αυτούς.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν και με την αποχώρηση του Στεφ Κάρι από το παρκέ εξαιτίας τραυματισμού στο πόδι, η συγκεκριμένη βραδιά θα πρέπει να ξεχαστεί άμεσα από τα μέλη των Γουόριορς

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Euroleague: Ασίστ του Απριλίου αυτή του Ουόκαπ στον ΜακΚίσικ (vid)

«Τραβάει τα βλέμματα» η ασίστ του Ουόκαπ στο Top-10 της Euroleague. Η Εuroleague έδωσε στη…