Κεντρική NBA Ο Τζοέλ Εμπίιντ “κατέστρεψε” -και- τους Κλίπερς! (vid)
NBA

Ο Τζοέλ Εμπίιντ “κατέστρεψε” -και- τους Κλίπερς! (vid)

joel embiid

Ο Τζοέλ Εμπίιντ είχε βάλει σκοπό, πριν από την έναρξη της σεζόν, να κατακτήσει το βραβείο του MVP αλλά κι εκείνο του Αμυντικού της Χρονιάς! Παρότι κάτι τέτοιο φαντάζει mission impossible, ακόμη και για κάποιον του δικού του διαμετρήματος, ο Καμερουνέζος σούπερ-σταρ έχει ξεκινήσει σε φρενήρεις ρυθμούς, με τους Λος Άντζελες Κλίπερς να αποτελούν το τελευταίο “θύμα” του.

Συγκεκριμένα, ο Εμπίιντ “σάρωσε”, με 41 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 τάπες σε 33 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με 50% στα σουτ εντός πεδιάς (16/32 προσπάθειες)! Αυτό ήταν το 6ο φετινό του παιχνίδι με +30 πόντους και +10 ριμπάουντ φέτος, με τους μέσους όρους του μέχρι στιγμής να παραπέμπουν σε κάποιον που αξίζει να βρίσκεται στη συζήτηση για το βραβείο του κορυφαίου της κανονικής περιόδου (27 πόντοι, 11.8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2.1 τάπες ανά παιχνίδι).

Οι Σίξερς έδειξαν να δυσκολεύονται αλλά εν τέλει επιβλήθηκαν με 122-113. Ο Εμπίιντ έκανε τρομερή δουλειά απέναντι στους ψηλούς των Κλίπερς (Γκορτάτ, Μαριάνοβιτς, Χάρελ), ειδικά όταν “τραβούσε” τον Σέρβο “γίγαντα” μακριά από το καλάθι, ώστε να σουτάρει ανενόχλητος. Με ποστ κινήσεις, τρέξιμο στο τρανζίσιον και drives κατά μέτωπο, ο σούπερ-σταρ της Φιλαδέλφια απέδειξε και πάλι ότι μπορεί να αφήσει το στίγμα του ως ένας εκ των κορυφαίων σέντερ της γενιάς του.

Τα highlights του Εμπίιντ

https://www.youtube.com/watch?v=rTmmCAgM21Q

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…