Κεντρική NBA Ο Τζοέλ Εμπίιντ “κατάπιε” τους Χόρνετς κι έσπασε τα κοντέρ! (vid)
NBA

Ο Τζοέλ Εμπίιντ “κατάπιε” τους Χόρνετς κι έσπασε τα κοντέρ! (vid)

joel embiid

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο Τζοέλ Εμπίιντ “γλυκοκοιτάζει” το βραβείο του MVP και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανταποκριθεί στις δικές του προσδοκίες. Οι αριθμοί του στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν έχουν “ξεφύγει” τελείως (28.8 πόντοι, 12.8 ριμπάουντ, 2.4 τάπες ανά παιχνίδι) κι οι Σάρλοτ Χόρνετς βρέθηκαν σε πολύ δυσμενή θέση, βλέποντας τον Καμερουνέζο σούπερ-σταρ να καταστρέφει την άμυνά τους!

Η “εξωγήινη” στατιστική γραμμή του Εμπίιντ στο εν λόγω παιχνίδι έχει ως εξής: 42 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 τάπες, 11/18 σουτ, 19/22 βολές σε 39 λεπτά συμμετοχής και μόλις 3 λάθη! Οι Σίξερς επιβλήθηκαν στην παράταση με 133-132, προβληματίζοντας ξανά με την απόδοσή τους αλλά οι ιστορικές προεκτάσεις που δίνει ο Εμπίιντ στις παρουσίες του εντός παρκέ δίνει το προνόμιο στη Φιλαδέλφια να κόβει πρώτη το “νήμα”!

Ο σούπερ-σταρ των Σίξερς έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του NBA με +42 πόντους, +18 ριμπάουντ, +4 ασίστ και +4 τάπες σε ένα ματς (κι ο πρώτος μετά το 1990) ενώ μπήκε σε ένα πολύ κλειστό και ξεχωριστό “κλαμπ” στην ιστορία της ομάδας. Ειδικότερα, η λίστα των παικτών της Φιλαδέλφια με +40 πόντους και +15 ριμπάουντ σε πολλαπλά ματς έχει πλέον 5 άτομα, με τον Εμπίιντ να συμπληρώνει τους Τσέιμπερλεϊν, Μπάρκλεϊ, Μόουζες Μαλόουν και Ντολφ Σέις!

Ο “θηριώδης” σέντερ σκόραρε με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι, ερχόταν ως τρέιλερ στον αιφνιδιασμό ενώ πέτυχε κι ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην 4η περίοδο, ισοφαρίζοντας το ματς. Οι διάδρομοι προς το καλάθι ήταν συνήθως ανοικτοί, ώστε ο Εμπίιντ να τους διασχίσει και να καρφώσει ενώ απέδειξε γιατί είναι -με διαφορά- πρωτοπόρος του NBA στις εκτελεσμένες βολές ανά αγώνα, κερδίζοντας φάουλ με τεράστια άνεση.

Τα highlights του Εμπίιντ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…