Κεντρική NBA Ο Κέμπα Γουόκερ “διέλυσε” την καλύτερη άμυνα του NBA! (vids)
NBA

Ο Κέμπα Γουόκερ “διέλυσε” την καλύτερη άμυνα του NBA! (vids)

kemba walker

Οι Μπόστον Σέλτικς βρίσκονται σε χαμηλές “πτήσεις” για τα δεδομένα τους αλλά η αμυντική τους λειτουργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε top επίπεδα. Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς φιγουράρει στην 1η θέση του defensive rating, δεχόμενη 102.1 πόντους ανά 100 κατοχές, χάρη στον εξαιρετικό αμυντικό συντονιστή και προστάτη του καλαθιού, Αλ Χόρφορντ αλλά και στους πολυδιάστατους φόργουορντ του ρόστερ.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν άγγιξαν καν τον Κέμπα Γουόκερ

Συγκεκριμένα, ο καταπληκτικός γκαρντ της Σάρλοτ σκόραρε 43 πόντους με 7/12 δίποντα, 7/13 τρίποντα κι 8/9 βολές σε 38 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας τους Χόρνετς σε μια τεράστια νίκη επί των Σέλτικς με 117-112! Ο Γουόκερ βρίσκεται σε καταπληκτικό φεγγάρι, καταστρέφοντας την άμυνα της Βοστόνης μόλις 2 ημέρες μετά από την 60άρα εναντίον των Σίξερς!

Ο Κέμπα, μάλιστα, έγινε μονάχα ο 6ος παίκτης στην ιστορία του NBA που σκοράρει +40 πόντους αμέσως μετά από παιχνίδι που είχε πετύχει +60 πόντους! Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπι Μπράιαντ και Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν είναι τα πιο επιφανή ονόματα της εν λόγω λίστας.

Με τους 103 πόντους που έχει πετύχει στα 2 τελευταία ματς, λοιπόν, ο Γουόκερ έχει σκαρφαλώσει στην 1η θέση των σκόρερ, φθάνοντας τους 29.6 πόντους ανά αγώνα και ξεπερνώντας τον Στεφ Κάρι ενώ φιγουράρει και στην κορυφή των εύστοχων τριπόντων με 65! Αναμφίβολα, ο baller από τη Νέα Υόρκη διανύει μια break-out χρονιά, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να αποκτήσει την ταμπέλα του σούπερ-σταρ και να τρυπώσει ανάμεσα στα “θηρία” της θέσης “1”, τα οποία κυριαρχούν στη σημερινή εποχή.

Η “λάμψη” του Γουόκερ επισκίασε τον Κάιρι Έρβινγκ στο χθεσινό ματς, με τον αστέρα των Σέλτικς να φαντάζει “λίγος” με τους 27 πόντους και τις 11 ασίστ που σημείωσε.

Με αλλεπάλληλα step-back από μέση και μακρινή απόσταση, πικ-εν-ρολ παιχνίδι αλλά και φάσεις ένας-εναντίον-ενός, ο Γουόκερ “ανακάτευε” μονίμως την αντίπαλη άμυνα. Με παιχνίδι 2-οn-2 στο πλάι κι αξιοποιώντας την απαράμιλλη τεχνική του σε ντρίμπλα κι εκτέλεση, κατόρθωνε να σκοράρει σε μεγάλη συχνότητα.

Εκεί, όμως, που πραγματικά έκανε επίδειξη του “οπλοστασίου” του ήταν στην 4η περίοδο. Σε αυτή, ο Κέμπα πέτυχε 21 πόντους με 7/10 σουτ, 4 εκ των οποίων ήταν τρίποντα ενώ έβαλε το κρισιμότερο σουτ του ματς με 32.3” για το τέλος, στέλνοντας τη διαφορά στους 6 (117-111) και “καθαρίζοντας” την παρτίδα!

Παρά το γεγονός ότι οι Χόρνετς έχουν τεράστιο πρόβλημα στα κρίσιμα σημεία των παιχνιδιών, ο Γουόκερ τους “ξελάσπωσε” σχεδόν μόνος του. Πιο αναλυτικά, η Σάρλοτ είχε ρεκόρ 1-6 σε clutch συνθήκες φέτος, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι το γεγονός ότι η μπάλα δεν ακουμπούσε πουθενά αλλού πέρα από τον ηγέτη της στα σημεία αυτά. Τη χθεσινή βραδιά, όμως, αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο…

Τα highlights του Κέμπα Γουόκερ

https://www.youtube.com/watch?v=dmrwr9BjOlU

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…