Κεντρική NBA Ντουράντ vs Γκριν: Οι βρισιές, ο τσακωμός κι η αποβολή (vids+pics)

Ντουράντ vs Γκριν: Οι βρισιές, ο τσακωμός κι η αποβολή (vids+pics)

durant green

Όσοι θεωρούν ότι η ατμόσφαιρα ανάμεσα στα μέλη των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι “παραδεισένια” και υπέροχη, οφείλουν να αναθεωρήσουν άμεσα. Το προχθεσινό επεισόδιο ανάμεσα στον Κέβιν Ντουράντ και τον Ντρέιμοντ Γκριν θα πρέπει να θεωρηθεί ως αρκετά σοβαρό, τόσο που υποχρέωσε τους ιθύνοντες της ομάδας να αποβάλλουν τον Γκριν από το χθεσινό ματς εναντίον των Ατλάντα Χοκς, με τον Στιβ Κερ να “κρύβεται” πίσω από την απόφαση, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, Σαμ Έιμικ. Ο σκοπός του κόουτς των πρωταθλητών ήταν, φυσικά, να ηρεμήσουν τα “πνεύματα”.

Η τιμωρία αυτή, μάλιστα, έχει κι οικονομικό αντίκτυπο, με τον Γκριν να χάνει 120.480 δολάρια, σύμφωνα με τον απόλυτο ειδήμονα των αριθμών και ρεπόρτερ του ESPN, Μπόμπι Μαρκς.

Η ιστορία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον των Λος Άντζελες Κλίπερς πριν από 2 βράδια. Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 106-106 και με την τελευταία κατοχή στα χέρια των Γουόριορς, ο Γκριν αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση, κάτι που αποτελούσε μια τελείως λανθασμένη απόφαση εν τη γενέσει της, καθώς ο σκληροτράχηλος φόργουορντ/σέντερ δεν έχει το επιθετικό ταλέντο για κάτι τέτοιο ενώ, δύο σούπερ-σκόρερ (Ντουράντ και Τόμπσον) βρίσκονται εκείνη την ώρα στο παρκέ μαζί του!

Ο Γκριν τα έκανε “θάλασσα”, χάνοντας την μπάλα και δίχως να επιχειρήσει καν σουτ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση. Δείτε τη φάση στο παρακάτω βίντεο και προσέξτε τον εμφανή εκνευρισμό του Τόμπσον, την ώρα που οι παίκτες επιστρέφουν στον πάγκο.

Η ένταση αυξήθηκε κατακόρυφα μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, με τους Ντουράντ και Γκριν να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Συγκεκριμένα, ο “KD” φαινόταν πολύ νευριασμένος, χειροκροτώντας και φωνάζοντας στον Γκριν “Δωσ’μου την μπάλα“. Ο Γκριν δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητο κάτι τέτοιο κι άρχισε να μιλά σε πολύ έντονο ύφος στον συμπαίκτη του, με την ένταση να κορυφώνεται.

Το πρόβλημα, όμως, ήταν ότι τα νεύρα μεταφέρθηκαν και στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς, όπου οι Γουόριορς ηττήθηκαν με 121-116. Εκεί, λοιπόν, συνέβη μια από τις πιο έντονες αντιπαραθέσεις που έχουν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της “αυτοκρατορίας” των Γουόριορς (τα τελευταία 4 χρόνια), σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ESPN, Μαρκ Σπίαρς.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τσακωμού, οι παίκτες των Γουόριορς έκραξαν τον Γκριν για την απόφασή του να πάρει αυτός το σουτ, ο Γκριν απεκάλεσε “bitch” τον Ντουράντ ενώ φρόντισε να υπερασπιστεί τον εαυτό του για το γεγονός ότι πήρε εκείνος την προσπάθεια, προφανώς όχι και με τον πιο… ήρεμο τρόπο. Το θετικό είναι ότι δεν απειλήθηκε να συμβεί κάποια σύρραξη, ούτε υπήρξε υποψία βιαιοπραγίας ανάμεσα στους παίκτες.

Το παράδοξο είναι ότι, ακόμη κι ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος είναι συνήθως απαθής κι ανέκφραστος, υποχρεώθηκε να υψώσει τη φωνή του στα αποδυτήρια σχετικά με το συμβάν και να υπερτονίσει τη σημασία της ομοιογένειας που θα πρέπει να έχει η ομάδα, σύμφωνα με τον Κρις Χέινς του Yahoo!

Υπάρχει, όμως, κι ακόμη μια παράμετρος, την οποία αποκάλυψε ο τρομερός ρεπόρτερ του Athletic, Σαμς Σαράνια. Κατά τη διάρκεια του τσακωμού ανάμεσα σε Γκριν και Ντουράντ στον πάγκο της ομάδας, ο Γκριν “έξυσε” μια πληγή, μιλώντας για την επικείμενη free-agency του Ντουράντ το καλοκαίρι του 2019.

Συγκεκριμένα, ο Ντουράντ μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς αρνήθηκε την player option για τη σεζόν 2019-20, και παραμένει ιδιαίτερα αμφίβολο το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στο Γκόλντεν Στέιτ. Προφανώς ο Γκριν αναφέρθηκε με επικριτικό τόνο στα σενάρια που θέλουν τον Ντουράντ να αποχωρεί από τους “dubs”, κάτι που αναστάτωσε τον MVP των τελευταίων 2 Τελικών.

Όλα τα μέλη της ομάδας, πάντως, από τον Κερ και τους παίκτες, μέχρι τον τζένεραλ μάνατζερ, Μπομπ Μάιερς, προσπαθούν να κατευνάσουν τα πλήθη, τονίζοντας ότι ο Γκριν έχει αυτόν τον χαρακτήρα και δεν πρόκειται να τον αλλάξει αλλά κι ότι το συμβάν θα ξεχαστεί σύντομα. Το ίδιο είπε κι ο Ντουράντ μετά το ματς με τους Χοκς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ό,τι έγινε, έγινε. Απλά πρέπει να παίξουμε μπάσκετ”.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ντουράντ και Γκριν δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα τις 2 τελευταίες ημέρες, όπως τόνισε ο Μπομπ Μάιερς και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η εν λόγω “σαπουνόπερα”. Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, πάντως, ότι οι Γουόριορς ξέρουν να βάζουν τα προβλήματα κάτω από το “χαλί” και να αποδίδουν τα μέγιστα μέσα στο παρκέ.

Πηγές: http://www.espn.com/nba/story/_/id/25267616/golden-state-warriors-players-confront-draymond-green-decision-making

http://www.espn.com/nba/story/_/id/25269250/draymond-green-golden-state-warriors-suspended-dust-up

https://sports.yahoo.com/sources-warriors-expected-sit-draymond-green-confrontation-kevin-durant-223801633.html

https://www.cbssports.com/nba/news/warriors-draymond-green-challenged-kevin-durant-about-free-agency-during-heated-exchange-per-report/

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Η ομιλία του Αταμάν και ο πανζουρλισμός στα αποδυτήρια (vid)

Πανζουρλισμός και μπουγέλα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά…