Κεντρική NBA Νικητές οι Λέικερς του ΛεΜπρόν, “έσπασαν” την “κατάρα” του Πόρτλαντ! (vid)
NBA

Νικητές οι Λέικερς του ΛεΜπρόν, “έσπασαν” την “κατάρα” του Πόρτλαντ! (vid)

lebron lakers

Οι Λος Άντζελες Λέικερς είχαν υποστεί 16 σερί ήττες από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς πριν από το χθεσινό ματς, με την “αρμάδα” του Ντέιμιαν Λίλαρντ να έχει εξελιχθεί σε “εφιάλτη” τους. Η συνθήκη αυτή επαναλήφθηκε και στην πρεμιέρα της σεζόν αλλά η “κατηφόρα” αυτή έλαβε τέλος.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Καλιφόρνια επιβλήθηκε των Μπλέιζερς με 114-110, στην 1η εκτός έδρας νίκη της μέσα στην έδρα ομάδας με θετικό ρεκόρ την τρέχουσα σεζόν! Είναι δεδομένο ότι οι Λέικερς ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους, ειδικά στα αμυντικά rotations αλλά η εμφάνιση αυτή έδωσε ορισμένα πειστήρια, σχετικά με την αναμενόμενη άνοδο της απόδοσής τους στο άμεσο μέλλον.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε, φυσικά, τον ρόλο του κύριου εκτελεστή και οργανωτή, σταματώντας στους 28 πόντους (9/20 σουτ, 9/11 βολές) σε 31 λεπτά συμμετοχής ενώ μοίρασε 7 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ. Ο Ραζόν Ρόντο έδωσε τρομερό boost από τον πάγκο, με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ ο Τζαβέλ ΜακΓκί συνέχισε στους ίδιους, καταπληκτικούς ρυθμούς με 12 πόντους, 9 ριμπάουντ κι 6 τάπες!

Από την άλλη, οι Μπλέιζερς “πληγώθηκαν” από την απόδοσή τους στην 3η περίοδο, όπου δέχθηκαν σερί 16-0 και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 20 πόντους (95-75). Παρότι έκαναν αγώνα δρόμου για να ξαναμπούν στο ματς στα τελευταία ματς (σερί 22-8), δύο κρίσιμα καλάθια από ΛεΜπρόν και ΜακΓκί έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των αντιπάλων.

Ντέιμιαν Λίλαρντ και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ήταν, φυσικά, οι πρωταγωνιστές με 30 πόντους έκαστος αλλά μόνο 4/17 τρίποντα μεταξύ τους. Συνολικά, το Πόρτλαντ είχε 6/35 σουτ πίσω από τη γραμμή των 7.25 κι έτσι δεν κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν τα 20 λάθη των Λέικερς.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …