Κεντρική Basket League Κουτσοκέρας: “Οι προσθήκη των τεσσάρων μεγαλώνει την διαχείριση της ομάδας”

Κουτσοκέρας: “Οι προσθήκη των τεσσάρων μεγαλώνει την διαχείριση της ομάδας”

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ

Τον Παναθηναϊκό θα υποδεχθεί (12/11, 17:00) ο Πανιώνιος για την αγωνιστική της Basket League. Ο Βασίλης Κουτσοκέρας ανέλυσε την αναμέτρηση, επισήμανε πως η ομάδα έχει μεγαλύτερη διαχείριση με τα τέσσερα νέα αποκτήματα και τόνισε πως στον αγώνα με τους “πράσινους” ο Πανιώνιος πρέπει να μην δεχθεί εύκολα καλάθια.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ο Παναθηναϊκός έχει πληρότητα και ποιότητα σε όλες τις θέσεις της πεντάδας. Είναι ομάδα της Ευρωλίγκας και διαθέτει παίκτες αυτού του αγωνιστικού επιπέδου. Δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα κόπωσης των παικτών του από τον πρόσφατο αγώνα τους με τον Ολυμπιακό, πριν από 3 ημέρες, γιατί υπάρχει η εμπειρία και η προσαρμοστικότητα στην διαχείριση των 15 παικτών που διαθέτει, ώστε να μπορούν να παίζουν συνεχόμενους αγώνες σε μικρά χρονικά διαστήματα.
Ο αμυντικός στόχος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ είναι να μην δεχτεί, όσο το δυνατόν περισσότερο εύκολα καλάθια από το γρήγορο παιχνίδι των αντιπάλων μας, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που αρέσκεται να παίζει ο Παναθηναϊκός. Χρειάζεται πολύ καλή άμυνα και στην περιφέρεια, σε ατομικό επίπεδο και με εγωϊσμό από τους παίκτες μας, ώστε να δυσκολέψουμε την κυκλοφορία της μπάλας, κυρίως από τον Καλάθη.
Στις θέσεις των ψηλών, υπάρχει η τετράδα των Βουγιούκα, Παπαγιάννη, Λάσμε και Γκίστ, με τους δυο τελευταίους να είναι πολύ καλοί finisher παίκτες. Στην περιφέρεια είναι η εξάδα των Καλάθη, Λεκάβιτσους, Παππά, Λάνγκφορντ, Λοτσέσκι και Τόμας.
Στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, υπάρχει νέος προπονητής, ο Βασίλης Φραγκιάς και τέσσερις νέοι παίκτες. Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στην διάθεση μας είναι ο Ντόρσεϊ, ο Γούντ και ο Παπαντωνίου. Η προσαρμοστικότητα τους στις προπονήσεις είναι σε ικανοποιητικό σημείο και ιδιαίτερα αυτή του Παπαντωνίου. Ο Ντόρσεϊ έχει έκδηλη διάθεση προσφοράς και δεδομένη εμπειρία. Ο Γούντ χρειάζεται μεγαλύτερη πίστωση χρόνου, αλλά είναι παίκτης που μαθαίνει γρήγορα, ενώ επιστρέφει και ο Σίνγκλερ, ο οποίος απουσιάσε από τα παιχνίδια με τον Άρη και το Λαύριο.
Η προσθήκη των τριών νέων παικτών, δίνει την δυνατότητα στο τεχνικό επιτελείο να έχει μεγαλύτερα περιθώρια διαχείρισης όλης της ομάδας για να αποφεύγεται η κόπωση στην διάρκεια των προηγούμενων αγώνων. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι προπομπός για το επόμενο, εντός έδρας με αντίπαλο το Ρέθυμνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…