Κεντρική NBA Η ντρίμπλα-“μαστίγιο” του Γουέστμπρουκ στο top-10! (vid)
NBA

Η ντρίμπλα-“μαστίγιο” του Γουέστμπρουκ στο top-10! (vid)

russell westbrook

Η ντρίμπλα “El Latigo” (το μαστίγιο) λέγεται πως δημιουργήθηκε από τους θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς και Ντάνκο Τσβετίτσιανιν εντός της δεκαετίας του ’70, καθιερώθηκε στη Γηραιά Ευρώπη από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα κι απέκτησε την κορυφαία της μορφή από τον Γκοντ Σάμγκοντ (εξ ου και το όνομα “Shammgod” που της έχει δοθεί από τους Αμερικανούς).

Η κίνηση αυτή έχει ήδη ενταχθεί στο ρεπερτόριο κάμποσων παικτών κι ένας εξ αυτών είναι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ. Ο απόλυτος σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έκανε επίδειξη τεχνικής στο χθεσινό ματς εναντίον των Σάρλοτ Χόρνετς και κατέκτησε την κορυφή στο top-10!

Συγκεκριμένα, ο Γουέστμπρουκ είχε την μπάλα σε διάταξη horns και δέχθηκε το σκριν από τον Στίβεν Άνταμς από την αριστερή πλευρά. Ο “Westbeast” πέρασε γρήγορα, βρήκε τον Κόντι Ζέλερ μπροστά του και τον “άδειασε” με μια απίθανη “Shammgod” προτού τελειώσει δυναμικά τη φάση με λέι-απ!

Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Ζέλερ μοιράζει μια απίθανη, chase-down τάπα στον Ντένις Σρέντερ, ο Τζοέλ Εμπίιντ τραντάζει τη στεφάνη ενώ ο Γουέστμπρουκ πετάει στους “αιθέρες” για ένα εντυπωσιακό hammer.

Το top-10 της ημέρας (1/11)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…