Κεντρική NBA Επιτέλους, οι Καβαλίερς νίκησαν! (vids)
NBA

Επιτέλους, οι Καβαλίερς νίκησαν! (vids)

tristan thompson

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν “βυθιστεί” από τα σαλόνια του πρωταθλητισμού στα αλώνια των τελευταίων θέσεων του NBA, παρά την απουσία μονάχα ενός παίκτη από το βασικό rotation της περσινής σεζόν (όλοι γνωρίζουν ποιου…). Το φετινό ξεκίνημα της ομάδας μπορεί να χαρακτηριστεί μονάχα ως “τραγικό” αλλά το νέο παρκέ και οι νέες, “City Edition” φανέλες μάλλον βοήθησαν τους Καβς να αναζωογονηθούν και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Παρά την πληθώρα απουσιών (Λοβ, Χιλ, Κόρβερ, Οσμάν), οι Καβαλίερς νίκησαν άνετα τους Σάρλοτ Χόρνετς με 113-89 και πέτυχαν μόλις τη 2η νίκη τους σε 13 ματς, παραμένοντας η χειρότερη ομάδα της λίγκας. Οι γηπεδούχοι, όμως, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κάκιστη επιθετική βραδιά των αντιπάλων και πήραν εκδίκηση για την ήττα με 32 πόντους διαφορά στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον ήταν ο πρώτος σκόρερ των Καβς, βάζοντας στην άκρη τον παντελώς αναποτελεσματικό εαυτό του και πετυχαίνοντας 24 πόντους με 9/15 σουτ. Ο Ντέιβιντ Νουάμπα πρόσθεσε 18, επίσης από τον πάγκο ενώ ο Κόλιν Σέξτον έδειξε ότι έχει προοπτική, με τον νεαρό ρούκι να έχει 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Αξίζει να γίνει και μια αναφορά στον Τρίσταν Τόμπσον, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους και μάζεψε 21 ριμπάουντ, τα 8 εκ των οποίων ήταν επιθετικά!

Από την άλλη, οι Χόρνετς είχαν μονάχα 34.7% στα σουτ εντός πεδιάς, με τον Κέμπα Γουόκερ να “καταστρέφει” τα στεφάνια. Με 7 πόντους και 2/16 σουτ, ο ηγέτης της Σάρλοτ έκανε ένα από τα χειρότερα ματς της καριέρας του ενώ ο Μαλίκ Μονκ τον ακολούθησε σε αστοχία, με 3/13 σουτ. Μοναδικός διασωθείς ήταν ο Τζέρεμι Λαμπ με 22 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…