Έμεινε στον άσο

nikos pappas panathinaikos baskonia

Όταν οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Κιθ Λάνγκφορντ, ο κόσμος τους περίμενε εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην Μπασκόνια. Ο Αμερικανός ήταν μια ομάδα μόνος του, πετυχαίνοντας 33 πόντους, με εξαιρετικά στατιστικά, σμπαραλιάζοντας την άμυνα των αντιπάλων, «σπάζοντας αστραγάλους» των παικτών που κλήθηκαν να τον σταματήσουν κι επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που θέλει έναν κούκο να μην φέρνει την Άνοιξη και στα ομαδικά αθλήματα να χρειάζονται πολλά περισσότερα για να έρθει η νίκη.

Η σπουδαία εμφάνιση του Λάνγκφορντ λειτούργησε σαν το… χαλάκι, κάτω από το οποίο κρύβονται τα σκουπίδια. Αν, όμως, ο Παναθηναϊκός θέλει να αλλάξει την εικόνα του, πρέπει να μην κρύψει τις αδυναμίες του, αλλά να τις αντιμετωπίσει. Κι ένα πρώτο καμπανάκι χτυπά για τη θέση του πόιντ γκαρντ.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της Ευρωλίγκας, που ο Νικ Καλάθης κινείται σε ρηχά νερά. Κι αν κόντρα στην Μπαρτσελόνα κάλυψε την επιθετική του αναιμική παρουσία με 12 ασίστ κι 9 ριμπάουντ, απέναντι στην Μπασκόνια είχε μόλις 5 πόντους (με 1/8 σουτ), με 2 ασίστ για 4 λάθη! Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Λεκαβίτσιους έμεινε 8 λεπτά πάνω στο παρκέ και πρόσφερε 2 πόντους (2/2 βολές) με 3 λάθη για 1 ασίστ.

Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι κακό για τον Καλάθη, η (συνολική) προσφορά του οποίου είναι συγκλονιστική. Αν, όμως, διαρκέσει αυτό το… κακό φεγγάρι (δικαιούται να έχει άδειες βραδιές) πρέπει ο Τσάβι Πασκουάλ να βρει λύσεις.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξακολουθεί να επηρεάζει ελάχιστα τη ροή του αγώνα. Έπαιξε μόλις 3.27’’ ήταν κακός αμυντικά (δέχθηκε έξι μαζεμένους πόντους από τον Τζάνινγκ), ενώ εξίσου αδιάφορη ήταν η παρουσία των Τόμας – Αντετοκούνμπο – Λοτζέσκι και Μήτογλου. Μαζεύτηκαν πολλοί αυτοί που πρόσφεραν λίγα, γι’ αυτό κι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Θα ήταν άδικο να μην σημειώναμε ότι ο Νίκος Παππάς ήταν ο πρώτος που προέβαλε αντίσταση στην επέλαση των Βάσκων, ο Βουγιούκας βοήθησε και το δίδυμο Λάσμε – Γκιστ δεν συμμετείχε στην «πράσινη» ισπανική υποχώρηση.

Μια κακή βραδιά λέει πολλά και τίποτα. Όταν, όμως, ο Παναθηναϊκός μετρά μία νίκη (επί της Μπουντούσνοστ) σε τέσσερις εκτός έδρας προσπάθειες, δίχως να έχει βρει απέναντί του μεγαθήρια, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Μόνο το «Νίκος Γκάλης» ίσως να μην φτάνει για να φτάσει το «τριφύλλι» εκεί που θέλει. Κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα πηγαίνει στη Μόσχα για να παίξει κόντρα στη Χίμκι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…