Κεντρική NBA Διέλυσαν το Πόρτλαντ με επίδοση-ρεκόρ οι Μπακς! (vids)

Διέλυσαν το Πόρτλαντ με επίδοση-ρεκόρ οι Μπακς! (vids)

giannis antetokounmpo 2

Οι Μιλγουόκι Μπακς φροντίζουν να δίνουν, σχεδόν σε ημερήσια βάση, πολύ πειστικά δείγματα, σχετικά με το γεγονός ότι έχουν αναβαθμίσει το επίπεδό τους συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Τα “ελάφια” είναι πλέον σε θέση να φιγουράρουν με άνεση στη 2η θέση της Ανατολής, καθώς και να ρίχνουν 40άρες σε ομάδες που πρωταγωνιστούν στη Δύση!

Συγκεκριμένα, οι Μπακς “σκόρπισαν” τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 143-100, στην πιο ευρεία νίκη τους τα τελευταία 18 χρόνια! Η διαφορά είχε συνεχώς ανοδικές τάσεις από την πρώτη περίοδο και παγιώθηκε σε διψήφια επίπεδα από τις αρχές του 2ου δωδεκαλέπτου, με την έδρα της ομάδας, το “Fiserv Forum”, να εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους αντιπάλους, καθώς το ρεκόρ των Μπακς στο “σπίτι” τους ανήλθε στο 9-1 με 8 διψήφιες νίκες!

Ο ρυθμός του παιχνιδιού δόθηκε από την αρχή, εκεί όπου οι Μπακς προηγήθηκαν με 26-7, βρίσκοντας συνεχώς πατήματα στη ρακέτα. Οι Μπλέιζερς μείωσαν μέχρι τους 8 πόντους με σερί 16-5 (31-23) αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός. Το Μιλγουόκι “απογειώθηκε” στο +20 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (72-50) και δεν σταμάτησε να “σφυροκοπά” το κουρασμένο Πόρτλαντ (προερχόταν από back-to-back), σκοράροντας +31 πόντους σε κάθε περίοδο. Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς ήταν το +46 και το “πάρτι” δεν σταμάτησε ποτέ εις βάρος των ανέλπιστων πρωτοπόρων της Δύσης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο διοργανωτής του εν λόγω “πάρτι” με τα κατορθώματά του. 33 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα και 13/20 σουτ σε μόλις 29 λεπτά συμμετοχής έγραψε το “κοντέρ” του “Greek freak”, συνεχίζοντας να διαθέτει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλον συνάδελφό του για το βραβείο του MVP! Όπως γίνεται κατανοητό, ο Έλληνας σούπερ-σταρ παρακολούθησε την 4η περίοδο από τον πάγκο.

Οι Μπακς είχαν συνολικά 52.8% στα σουτ εντός πεδιάς, 15/45 τρίποντα (10ο φετινό τους παιχνίδι με +15 εύστοχες “βόμβες”) κι όλοι σχεδόν οι παίκτες του βασικού τους rotation έφθασαν σε υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας. Ο Κρις Μίντλετον σταμάτησε στους 21 πόντους με 7/12 σουτ, οι Μπρόγκντον και Μπλέντσο σκόραραν συνολικά 32 πόντους με 14/25 σουτ ενώ, το Μιλγουόκι σαν σύνολο μοίρασε 34 ασίστ για μόλις 14 λάθη!

Από πλευράς Μπλέιζερς, οι Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ σκόραραν από 22 πόντους έκαστος, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να έχουν ήδη διαγράψει από τη μνήμη τους.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…