Κεντρική Β' Εθνική Β’ Εθνική: Τζάμπολ στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα! Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής

Β’ Εθνική: Τζάμπολ στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα! Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής

triton doukas

Μετά τη Basket League και την Α2, σειρά για τζάμπολ έχει η Β’ Εθνική. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα των τελευταίων χρόνων, μιας και δεν υπάρχει η ομάδα που να θεωρείται ως το απόλυτο φαβορί για άνοδο. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές κι ανατροπές που θα δούμε μέσα στη σεζόν αναμένεται να είναι πολλές.

Στον όμιλο του Νότου, οι ομάδες που έχουν βάλει ψηλά τον πήχη κι έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν μία από τις πρώτες θέσεις είναι ο Τρίτωνας, ο Δούκας κι ο Μανδραϊκός, ενώ δυνατά αουτσάιντερ αποτελούν ο Οίακας Ναυπλίου, το Παγκράτι κι ο Έσπερος Καλλιθέας.

Ο Τρίτωνας ενισχύθηκε σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι, έφερε έμπειρους παίκτες (Μαλτέτσιος, Τσούτσος, Ψαρόπουλος) και θα “χτυπήσει” τις πρώτες θέσεις. Η πορεία του στο Κύπελλο μόνο τυχαία δεν ήταν, με την ομάδα του κόουτς Μιχελάκου να διαθέτει μία “σκληρή” έδρα που μπορεί να την οδηγήσει προς την άνοδο.

Ο Δούκας του Νάσου Χούμπαυλη διαθέτει επίσης ένα από τα πιο γεμάτα ρόστερ της κατηγορίας. Η έλευση των Μποχωρίδη, Βουγιούκα, Παππά και Λάκκα ανέβασαν επίπεδο την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων, η οποία φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστήσει.

Όσον για τον Μανδραϊκό του Τζίμη Κουστένη, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, ωστόσο διατήρησε σε υψηλό επίπεδο το ρόστερ του. Τα αδέρφια Γεωργοπαδάκου κάνουν τη διαφορά, με την ομάδα να ενισχύεται ακόμα το καλοκαίρι με τους Βασιλόπουλο (Ιωνικός Νικαίας), Δέδε (ΑΣ Παπάγου), Δαμίγο (ΑΣ Σαντορίνης), Κοπακάκη (Πανιώνιος), Χάλαρη (Ηράκλειο), Φωτόπουλο (Πανελευσινιακός), Σιμιτζή (Κορωπί), Ρεκουνιώτη και Σεργιένκο από το Μαρούσι.

Στα δυνατά αουτσάιντερ συναντάμε τον Οίακα Ναυπλίου, ο οποίος με την παρουσία των πολύπειρων Κουμπούρα και Πελεκάνου αναμένεται να κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του στην κατηγορία. Οι νεοφώτιστοι έχουν φιλοδοξίες, θέλοντας να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία.

Το Παγκράτι, με την πορεία που έκανε στο Κύπελλο, εξέπληξε ευχάριστα τους πάντες και με τον Δημήτρη Λιόγα στον πάγκο του θα προσπαθήσει να κάνει το βήματα τη φετινή σεζόν, ενώ ο Έσπερος Καλλιθέας, ο οποίος ανέβηκε φέτος στην κατηγορία, μπορεί να μην διαθέτει μεγάλα ονόματα, ωστόσο παίζει πολύ καλό μπάσκετ και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του ομίλου του Νότου

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Γ. Γεννηματάς 17.00 Πρωτέας Β.-Δάφνη Δ. Αποστολίδης-Τσαχάκης (Τζουβάρας)

Νέας Πεντέλης 17.00 Πεντέλη-Πανερυθραϊκός Θεοδωρόπουλος Ρ.-Στρέμπας (Ζερδεβάς)

Γλαύκου 17.00 Γλαύκος-Κρόνος Αγ. Δημητρίου Ρίζος-Νάστος (Κωστής)

Μετς 17.00 Παγκράτι-Έσπερος Σκούτας-Μπούκας (Λιμνιάτης)

Ιλίου Β 17.00 Ένωση Ιλίου-Τρίτων Μαγκουνής-Πολυχρόνης (Σταύρου)

2ο Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Μανδραϊκός Ζακεστίδης-Μηλαπίδης (Παπαδόπουλος Στ.)

Δαϊς 17.00 Δούκας-Οίαξ Ναυπλίου Μπανασάκης-Χριστινάκης (Παπαδόπουλος Κ.)

Παπάγου 17.00 Παπάγου-ΚΑΟ Κορίνθου Κυριακόπουλος-Τσιμπόυρης (Φαλούκας)

Ακόμα πιο αμφίρροπος ο Βορράς

Στον Βορρά κι αν δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για άνοδο. Μετά την άνοδο του Πευκοχωρίου την τελευταία στιγμή στην Α2, δεν υπάρχει η ομάδα που κάνει τη μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες και θα πάει… τρένο στο πρωτάθλημα. Το Ανατόλια, που τα πήγε περίφημα στο Κύπελλο, ξεκινάει με υψηλές βλέψεις, ενώ στις ισχυρές ομάδες που θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις αναμένεται να είναι και το Αγρίνιο.

Το Στρατώνι, η Ελευθερούπολη, ο Ερμής Λαγκαδά και οι Ίκαροι Σερρών θα προσπαθήσουν να πρωταγωνιστήσουν, όπως και η Χαλκηδόνα που κινήθηκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας την τελευταία στιγμή και τον Σιόλογκα.

Το πρόγραμμα του ομίλου του Βορρά

Γέφυρας 17.00 Γέφυρα-Ελευθερούπολη Τσουμαχίδης-Καρακώστας (Παραλυκίδης)

Βικάλας 17.00 Φίλιππος Β.-Ανατόλια Φακίτσας-Γερακίνης (Μελανίδης)

Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Ερμής Λαγκαδά Τσιαπλής-Κατωτικίδης (Μπέστιας)

Φαρσάλων 17.00 Φάρσαλα-Προποντίς Παπαγερίδης-Χατζηχαρίσης (Τσοπουρίδης)

Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Πεύκων-Έσπερος Λαμίας Ντούρας-Μπακάλης (Τζιοπάνος Ιωάν.)

Ν. Ιωνίας 17.00 Νίκη Βόλου-Στρατώνι Κοϊμτζόγλου-Αγραφιώτης Τζ. (Μόρφη)

Νεάπολης Θ. 17.00 Μακεδονικός-Φαίακας Ελευθεριάδης-Δημάδης (Αστρεινίδης)

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου

Μ. Τσικίνας 17.00 ΧΑΝΘ – ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Στην Τουρκία ο Εργκίν Αταμάν για την κηδεία του πατέρα του

Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν. Στην Τουρκία βρίσκετ…