Κεντρική Β' Εθνική “O Πανερυθραϊκός έχει συνέπεια και συνέχεια…”

“O Πανερυθραϊκός έχει συνέπεια και συνέχεια…”

dimitris xouxoulis panerythraikos

Πανερυθραϊκός θα συμμετάσχει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στη Β΄Εθνική Κατηγορία και στην πρώτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Πεντέλη. Ο προπονητής της ομάδας της Ερυθραίας, Δημήτρης Χουχουλής, έδωσε το στίγμα για τη φετινή προσπάθεια του Πανερυθραϊκού, οριοθέτησε τους στόχους για τη φετινή χρονιά, αναφέρθηκε στον… ολοκαίνουριο και “φρέσκο” Πανερυθραϊκό, αλλά και στο φετινό “μαραθώνιο” της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά:

Για τη φετινή προσπάθεια του Πανερυθραϊκού: “Από το 2009 κι έπειτα, ο Πανερυθραϊκός έχει ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πλάνο. Θέλουμε να παρουσιάζουμε ομάδες οι οποίες θα βασίζονται σε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με κάποιους έμπειρους παίκτες να αποτελούν τον “κορμό” και κάθε χρόνο να βάζουμε καινούρια παιδιά είτε από μικρότερες κατηγορίες (Γ’ Εθνική, τοπικά πρωταθλήματα ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ, κλπ.), είτε νεαρά σε ηλικία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο, να εξελιχθούν μέσα απ’ το πρόγραμμά μας και -γιατί όχι;- ορισμένες φορές το παραπάνω βήμα για μερικά από αυτά τα παιδιά να συνδεθεί με το βήμα παραπάνω του Πανερυθραϊκού, όπως έχει συμβεί εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό, λοιπόν, κάναμε και φέτος. Φέραμε στην ομάδα ταλαντούχους αθλητές, που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα σε υψηλό επίπεδο, κάτι που πρέπει όμως να το δείξουν και στο παρκέ κι όχι μόνο… να το λέμε, πρέπει να καταφέρουμε να πάρουμε από αυτά τα παιδιά το 100% και να “ξεδιπλώσουν” το ταλέντο τους στο γήπεδο. Τίποτα περισσότερα, τίποτα λιγότερο.

Συνεχίζουμε να κινούμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε ΥΓΕΙΑ σε όλα τα επίπεδα ως Σύλλογος, σε διοικητικό, οργανωτικό, αγωνιστικό επίπεδο. Σε αυτό το κομμάτι είναι εξαιρετικά σημαντική η είσοδος του κυρίου Δημήτρη Τσικόπουλου στο Διοικητικό Σχήμα του Τμήματος Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού, με την παρουσία του οποίου γινόμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να βλέπουμε την επόμενη μέρα πιο αισιόδοξα!

Βεβαίως, πρώτο και βασικό μας μέλημα είναι η ενίσχυση και η εξέλιξη των Ακαδημιών μας. Θέλουμε να παρουσιάζουμε ομάδες στις μικρές ηλικίες που να παίζουν καταρχάς ΣΩΣΤΟ μπάσκετ και μέσα από αυτή τη διαδικασία να έρχονται και τα αποτελέσματα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ποτέ δεν υπήρξε αυτοσκοπός για τον Πανερυθραϊκό, όσο το να ευχαριστηθούν τα παιδιά που έρχονται στην Ακαδημία μας αυτό που αγαπάνε, δηλαδή το μπάσκετ, το οποίο άλλωστε τα φέρνει κοντά μας, να το μάθουν σωστά κι από εκεί και πέρα ο καθένας να φτάσει στη δική του “κορυφή”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: “Όπως κάθε χρόνο η Β’ Εθνική είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κάποιες χρονιές, παρουσιάζονται ορισμένες πολύ δυνατές ομάδες από πλευράς μπάτζετ και ρόστερ που είναι ένα επίπεδο πάνω απ’ τις υπόλοιπες και κάποιες χρονιές η “ψαλίδα” αυτή μεταξύ των αντιπάλων μικραίνει. Παρ’ όλα αυτά, πάντα διατηρείται ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Η φετινή σεζόν σίγουρα δεν έχει ομάδα τύπου Ιωνικού Νικαίας ή ακόμη και Διαγόρα Δρυοπιδέων ή Ιπποκράτη Κω, βάσει μπάτζετ κατά κύριο λόγο, που το μπάτζετ πάντα φέρνει και την παραπάνω ποιότητα, ωστόσο υπάρχουν και πάλι ομάδες που έχουν επενδύσει, που έχουν ενισχυθεί και επειδή υπάρχουν αρκετές τέτοιες ομάδες το γεγονός αυτό θα μεγαλώσει τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος. Και δεν θα υπάρχουν αντίπαλοι που όταν θα τους συναντάς θα έχεις σχεδόν σίγουρη τη νίκη ή την ήττα, όπως πχ. πέρσι. Αυτομάτως, λοιπόν, αυτό μεγαλώνει τη δυσκολία, κάνει πιο όμορφο το πρωτάθλημα, διότι πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της σεζόν και παράλληλα θα γίνει και πιο ελκυστικό για τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει.

Εμείς, το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς, να παλέψουμε κάθε παιχνίδι και στο τέλος να κάνουμε το… ταμείο μας. Έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας ότι ο στόχος μας είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία και αν αυτό τύχει να μεταφραστεί σε κατάκτηση μίας απ’ τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α2, έχε καλώς. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι θα… πεθάνουμε αν δεν συμβεί αυτό, εξάλλου σε αυτό βοηθάει και η πορεία μας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, γιατί δεν είναι κάτι που δεν το ξέρουμε, που δεν το έχουμε ζήσει. Σίγουρα, θα χαιρόμασταν αν ερχόταν το… κάτι παραπάνω, αλλά εκείνο που προέχει για εμάς είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, να γεμίζει το γήπεδο και να μας χαίρεται ο κόσμος μας, και κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα να φεύγουμε από το γήπεδο και να αισθανόμαστε καλά με τους εαυτούς μας, ότι έχουμε παλέψει για το στόχο μας.

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: “Εντάξει, είναι γνωστό ότι οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις, δυσκολίες, κλπ. Θεωρώ, πάντως, πως απ’ την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί καλά. Το μόνο στο οποίο θα πρέπει να εστιάζουμε ως Πανερυθραϊκός, ανεξαρτήτου αντιπάλου, είναι η ομάδα μας να παρουσιάζεται ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για να ξεπερνά κάθε φορά τις δυσκολίες του εκάστοτε παιχνιδιού. Ξεκινάμε με πολύ καλή διάθεση και πρέπει να έχουμε υπομονή, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα όποια συναισθήματά μας δημιουργηθούν μέσα στη χρονιά, χαρά, λύπη, απογοήτευση, διότι μην ξεχνάμε ότι είμαστε μία ομάδα με νέα παιδιά, αλλά και με επτά καινούριους αθλητές στη σύνθεσή της και στο τέλος να βγούμε ΝΙΚΗΤΕΣ!

Καλή σεζόν σε όλους!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δάφνη: Παράπονα για τη διαιτησία με το Αιγάλεω (pic)

Η Δάφνη εξέφρασε τα παράπονα της για τη διαιτησία στον αγώνα με το Αιγάλεω Η Δάφνη δεν τα …