Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Πτήση, απόδραση, απογοήτευση

Πτήση, απόδραση, απογοήτευση

basket league

Γιώργος Κογκα λίδηςΑν δει κανείς τον βαθμολογικό πίνακα θα συνειδητοποιήσει ότι τρεις ομάδες μοιράζονται την κορυφή, έχοντας το απόλυτο (2/2). Κι αν για τους δύο «αιώνιους» ήταν μάλλον λογικό, για το Περιστέρι το να βρίσκεται εκεί, έχοντας αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην πρεμιέρα κι εκτός έδρας τον Προμηθέα, δεν ήταν απλά δύσκολο, έμοιαζε να είναι… ακατόρθωτο. Αναπόφευκτα η παρέα από τα δυτικά προάστια κερδίζει τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η πτήση του Περιστερίου είναι υψηλή κι ενδέχεται να συνεχιστεί, καθώς ο επόμενος συντελεστής δυσκολίας μοιάζει να είναι χαμηλότερος, παρότι ο Χολαργός έχει δείξει ότι είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δείχνει ότι θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να… αποδράσει από τη Χαλκίδα. Κι αν ο Τουπάν πιστώνεται το τελευταίο τρίποντο, ο Βεζένκοφ κερδίζει ξανά τις εντυπώσεις, τη στιγμή που ο Γκος δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους προκατόχους του, ο Μιλουτίνοφ είναι… τανκ, ο Μάντζαρης εμφανώς ανεβασμένος, ενώ ο ΛεΝτέι παραμένει ερωτηματικό.

Η ψυχραιμία του Μπλατ, η απόφαση να ξεκουράσει τον Σπανούλη σε μια αναμενόμενα δύσκολη αναμέτρηση, η διαχείριση του υλικού, οι επιλογές (το «σμολ μπολ» δούλεψε στο τέλος, παρότι ο Μιλουτίνοφ ήταν παράγοντας του αγώνα), είναι στοιχεία εμπειρίας και προπονητικής εμβέλειας.

Τρεις ομάδες αναζητούν την πρώτη τους νίκη. Το Ρέθυμνο υποδέχεται την ΑΕΚ και μόνο εύκολη αποστολή δεν θα έχει. Όχι πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι από αυτές που έχουν «σημαδέψει» οι Κρητικοί. Ο Κολοσσός φιλοξενεί την Κύμη, που ήταν εντυπωσιακή κόντρα στον Ολυμπιακό και μοιάζει εξόχως απειλητική.

Απογοήτευση (ως προς την εικόνα) είναι ως τώρα ο Πανιώνιος, ο οποίος θα βρει απέναντί του τον Άρη στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για «τελικό», όμως η αλήθεια είναι πως δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες για να κάνει νίκες. Αν συνυπολογίσουμε ότι πέρυσι οι «κυανέρυθροι» σώθηκαν κυρίως χάρη στις εντός έδρας επιτυχίες τους, δεδομένου ότι ηττήθηκαν από την Κύμη, η νίκη επί των «κίτρινων» μοιάζει επιβεβλημένη.

Οι βαθμοί είναι που μετρούν, αλλά η εικόνα του Πανιωνίου στα δύο πρώτα ματς (και κυρίως στο δεύτερο στη Λήμνο) είναι απογοητευτική. Αναμενόμενη, αλλά απογοητευτική. Κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά αν δεν υποτάξει τον Άρη, ο οποίος έδειξε ανταγωνιστικός κόντρα (και) στον Παναθηναϊκό, λογικά θα περιμένει μέχρι την έκτη αγωνιστική (όταν θα υποδεχθεί το Ρέθυμνο) να ψάξει την πρώτη του νίκη. Ενδιάμεσα έχει να παίξει στο Λαύριο και στο γήπεδό του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…