Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πασκουάλ για Λεκαβίτσιους: “Δυσκολεύτηκε στην αρχή της σεζόν, αλλά…”

Πασκουάλ για Λεκαβίτσιους: “Δυσκολεύτηκε στην αρχή της σεζόν, αλλά…”

pasqual

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Γκραν Κανάρια εμφανίστηκε ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο προπονητής του “τριφυλλιού” κλήθηκε να σχολιάσει τις εμφανίσεις του Λεκαβίτσιους και του Γιώργου Παπαγιάννη.

“Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Ήταν μία δύσκολη κατάσταση μετά απ’ ό,τι συνέβη στο Μόναχο. Είχαμε προετοιμαστεί καλά πνευματικά για το παιχνίδι. Παίξαμε για τριάντα λεπτά καλά στην άμυνα και σε ολόκληρο το παιχνίδι καλά στην επίθεση. Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε”, δήλωσε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός.

Για τα λίγα τρίποντα που σούταρε ο Παναθηναϊκός κι αν αυτό ήταν το πλάνο: «Ετοιμάσαμε το παιχνίδι λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της Γκραν Κανάρια. Σκοπός μας ήταν να πάνε μέχρι μέσα οι γκαρντ μας στις διεισδύσεις και τα παιδιά αντιλήφθηκαν σωστά το πλάνο μας και το εκτέλεσαν όπως έπρεπε».

Για τους πολλούς πόντους που δέχτηκε η ομάδα για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι: «Πιστεύω ότι παίξαμε για τριάντα λεπτά καλά αμυντικά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεχτήκαμε 32 πόντους. Στα πρώτα τρία, 14, 22 και 19 πόντους που είναι καλά νούμερα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο με τη διαφορά που είχαμε, πέσαμε στο κομμάτι της πνευματικής προσήλωσης και σίγουρα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα».

Για τον Λεκαβίτσιους: «Δυσκολεύτηκε λίγο στην αρχή της σεζόν αλλά τώρα βρίσκεται σε καλή φόρμα. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι καθώς είναι ένας παίκτης που θέλουμε να μας βοηθήσει πολύ. Έκανε καλό παιχνίδι και στη Θεσσαλονίκη και στο Μόναχο, αλλά και σήμερα, αυτήν την εβδομάδα ήταν πολύ καλά και πιστεύω ότι μας βοήθησε πολύ».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Παπαγιάννη στο παιχνίδι του Μονάχου: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, προσπαθούμε να το ετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι νεαρός παίκτης, προπονείται πολύ και βελτιώνεται πολύ, θα έχει τις ευκαιρίες του για να μας βοηθήσει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…