Κεντρική NBA Ο Κέβιν Ντουράντ “κατέστρεψε” τους Νικς σχεδόν μόνος του! (vid)
NBA

Ο Κέβιν Ντουράντ “κατέστρεψε” τους Νικς σχεδόν μόνος του! (vid)

kevin durant

Οι Νιου Γιορκ Νικς βρίσκονταν εντός της διεκδίκησης της νίκης εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, βάζοντας πλώρη για μια μεγάλη έκπληξη. Το σκορ βρισκόταν στο 94-93 υπέρ των γηπεδούχων, 7:30 πριν από το τέλος. Η παρακάτω φωτογραφία, βέβαια, είναι ενδεικτική της συνέχειας…

Οι πρωταθλητές διέλυσαν -εν τέλει- τους Νικς με 128-100, παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ εντός της 4ης περιόδου! Το σερί του τελευταίου 12λέπτου ανήλθε στο 47-16 (!) και το τελικό +28 αντικατοπτρίζει την πιο ευρεία νίκη από ομάδα που μπήκε στην τελευταία περίοδο, όντας πίσω στο σκορ, από τότε που εφαρμόστηκε το 24άρι χρονόμετρο στα παρκέ του NBA (δηλαδή από τη σεζόν 1954-55)!

Το κατόρθωμα αυτό έχει ένα ονοματεπώνυμο: Κέβιν Ντουράντ.

Οι Γουόριορς φαίνεται πως έχουν μια σκυτάλη, την οποία ανταλλάσσουν οι Ντουράντ και Στεφ Κάρι σε κάθε ματς, σχετικά με το ποιος θα “καταστρέψει” τον αντίπαλο. Μετά τα προχθεσινά “θαύματα” του Κάρι, ήταν η σειρά του “KD”, ο οποίος φόρτωσε το καλάθι των Νικς με 41 πόντους, 25 εκ των οποίων στην 4η περίοδο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο σε ένα 12λεπτο!

Η μπάλα βρισκόταν μονίμως στα χέρια του, με τον MVP των δύο τελευταίων Τελικών να δημιουργεί ασταμάτητα το δικό του σουτ πάνω σε άμυνα, την οποία δεν ένιωθε καν! Αρκούσε ένα σκριν -ή και κανένα- ώστε ο Ντουράντ να πατήσει γερά και να σουτάρει από μέση, μακρινή και… πολύ μακρινή απόσταση, καθώς και να επιτεθεί στα “δόντια” των αντιπάλων μέσα στη ρακέτα. Αν κάποιος αναζητά την έννοια του παίκτη που “καθαρίζει” ένα ματς, η χθεσινή περίπτωση του Ντουράντ αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα!

Τα highlights του απίθανου Ντουράντ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…