Κεντρική Γ' Εθνική Γ’ Εθνική: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ του “καυτού” 1ου Νότου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Γ’ Εθνική: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ του “καυτού” 1ου Νότου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

aigaleo

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ξεκινάει σήμερα (14/10) κι υπόσχεται για ακόμα μία χρονιά μεγάλες συγκινήσεις. Τα περισσότερα βλέμματα των φίλων του μπάσκετ θα είναι στραμμένα φέτος στον πρώτο όμιλο του Νότου, εκεί όπου έχουν μαζευτεί πολύ δυνατές ομάδες με ηχηρά ονόματα που στοχεύουν στην άνοδο στη Β’ Εθνική.

1ος όμιλος: “Σφαγή” για την άνοδο και την παραμονή

ionikos aigaleo

Το Αιγάλεω ήταν η ομάδα που εντυπωσίασε στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Με μεταγραφές όπως ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο Νίκος Αγγελόπουλος, ο Χρήστος Ντακούλιας, ο Γιάννης Λεκάκης κι ο Κώστας Φακοπουλίδης, αλλά και με παίκτες όπως ο Αβράαμ Καλλινικίδης, ο Χριστόδουλος Καράβολας κι ο Αλέξης Μπάρδας, η ομάδα του Παναγιώτη Ζωντού δεν θα μπορούσε να στοχεύει σε τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Β’ Εθνική.

ionikosnf milonas

Το Αιγάλεω, όμως, δεν παίζει μόνο του στην κατηγορία. Υπάρχει κι ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας του Μάριου Δεσποτάκη, ο οποίος πηγαίνει επίσης φουλ για άνοδο. Με μπροστάρη τον μπόμπερ Νίκο Πέττα, ο Ιωνικός θα προσπαθήσει να πλασαριστεί στις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας, έχοντας διατηρήσει και τα βαριά χαρτιά του περσινού ρόστερ του (Μουμπάρακ, Άρχος).

Υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα έχει και η νεοφώτιστη Μεγαρίδα, η οποία έφερε παίκτες όπως ο Δημοσθένης Αβραμίδης, ο Μάκης Θέος, ο Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης και ο Δημήτρης Μαλούκος.

Υπολογίσιμες δυνάμεις που θα πλασαριστούν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας είναι ακόμα η Ακράτα του Ανδρόνικου Γκιζόγιαννη, αλλά και η Αχαγιά του Άγγελου Τσάμη.

Οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται πιο πίσω και θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Ξεχωρίζει ο έμπειρος Έσπερος ΑΟΠΑ, ο Ηλυσιακός του Αντώνη Φώτση, η Κηφισιά του εξαιρετικά ικανού προπονητή, Κώστα Παπαδόπουλου, ενώ το Πέρα με τους Τσολάκη και Ντιφαντή στο ρόστερ θα διεκδικήσει τις πιθανότητες του.

Εμπειρία έχει κι ο Άρης Νικαίας, ενώ και η Καλαμάτα διαθέτει ορισμένους παίκτες με πολλά παιχνίδια στις πλάτες τους, όπως ο Γκοντόπουλος, ο Καλογερόπουλος κι ο Μπάκας.

Το Ληξούρι κι ο Λέοντας θα δώσουν τη δική τους μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Τέντα 17.00 Καλαμάτα-Μεγαρίδα Γεράνιος-Τσακιράκη (Ηλιόπουλος)

Κάτω Αχαγιάς 17.00 Αχαγιά 82-Κεραυνός Αιγίου Λεκατσάς-Καββαδάς (Πίγκας)

Αντ. Φώτσης 17.00 Ηλυσιακός-Ιωνικός ΝΦ Τσολάκος-Τηγάνης (Φαλούκας)

Ληξουρίου 14.00 Νέο Ληξούρι-Λέοντας 2014 Ασημακάκη-Ντάσης (Κοκορδάτος)

Στ. Βενέτης 18.00 Αιγάλεω-Πέρα Φραγκούλη-Χρηστίδης Ηλ. (Μπεσκάκη)

Ακράτας 17.00 Ακράτα-Έσπερος ΑΟΠΑ Πλιάκας-Φασόλης (Θεοδοσόπουλος)

Νίκαιας 17.00 Άρης Ν.-ΑΕ Ν. Κηφισιάς Αργυρούδης-Νερομηλιώτης (Τζουβάρας)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Το πρώτο βήμα έκανε το Αιγάλέω. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα. Στον 1ο όμιλο, το Αιγάλεω…