Δεν χαρίζεται…

pascual 2

Γιώργος Κογκα λίδηςΗ πρεμιέρα δεν ήταν εύκολη για τους «πράσινους» κι η νίκη επί της Μακάμπι δεν συνιστά σπουδαία επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση είναι… δυο βαθμοί στο σακούλι, σε μια σεζόν που απαγορεύονται τα λάθη, οπότε το πρόσημο είναι θετικό. Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο κι ο Τσάβι Πασκουάλ έδειξε το δικό του… κακό, απέναντι σ’ όποιον σκέφτηκε να προσεγγίσει από την επίθεση το παιχνίδι.

Η Μακάμπι ήταν ανταγωνιστική, παρά τις απουσίες της. Δεν είχε να χάσει τίποτα, αλλά δεν κέρδισε και κάτι, καθώς οι γηπεδούχοι δεν χαρίστηκαν. Αν και έδωσαν δικαιώματα, στηρίχθηκαν στη φοβερή επιθετική βραδιά του Λοτζέσκι, στην αθόρυβη πλην ουσιαστική παρουσία του Λάνγκφορντ, στην άνοδο του Τόμας, στη δημιουργική δουλειά του Καλάθη. Ο Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που άλλαξε τον ρυθμό και το στάτους κβο του αγώνα, στο (ίσως) καλύτερο παιχνίδι του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ενδιαφέρον είχε κι η προσέγγιση του ματς από τον Τσάβι Πασκουάλ. Ξεκίνησε τον Παπαπέτρου, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στα αμυντικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα να δει το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί στα τρία τελευταία λεπτά. Ο Λεκαβίτσιους έμεινε μόλις 3.35’’ πάνω στο παρκέ, ενώ κι ο Μήτογλου (που πάντως πήρε χρόνο συμμετοχής), αποσύρθηκε όταν… βάρυνε η μπάλα.

Ο Καταλανός κόουτς έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι θέλει οι παίκτες να εκτελούν τις εντολές τους, διαφορετικά υπάρχει κι ο πάγκος για να ζεστάνουν. Δεν θα «ζεσταθεί» κανείς από την επίθεση, αν δεν κοπιάσει σκληρά στην άμυνα, αν δεν μείνει πιστός στο πλάνο.

Αν συνυπολογίσουμε το αποτέλεσμα (εντέλει αυτό μετράει), το ότι ο Πασκουάλ έστειλε… μηνύματα, αλλά και πως οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις από πολλούς και διαφορετικούς παίκτες, η πρεμιέρα ήταν μια χαρά για τον Παναθηναϊκό. Βεβαίως, θα χρειαστεί να ανεβάσει την απόδοσή του και στις δύο πλευρές του γηπέδου, όμως αλίμονο να ήταν από την πρώτη αγωνιστική έτοιμος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…